Het Belang van Limburg

Verstappen: weg record, wel zege

-

Max Verstappen (foto) greep zaterdag langs de polepositi­on maar won zondag de GP van Mexico. Bij hoge uitzonderi­ng had hij het wellicht liever andersom gezien, want het was normaliter zijn laatste kans om de jongste polesitter aller tijden te worden. 26 duizendste­n kwam hij tekort.

Mexico is een uniek circuit door de grote hoogte, 2.300 meter boven de zeespiegel. Precies de reden waarom Eddy Merckx aan de overkant van de straat het werelduurr­ecord ging breken. In die ijle lucht kwam de Red Bull-Renault van Verstappen helemaal tot zijn recht. Net als vorig jaar, toen de 21-jarige Maaseikena­ar ook gewonnen had. Verstappen topte de tijden in alle vrije trainingen, maar op het moment van de waarheid ontglipte die langverwac­hte pole. Hamilton, Vettel, Raikkonen, Bottas, allemaal bleven ze boven zijn tijd. Maar als een duivel uit een doosje kwam daar teammaat Daniel Ricciardo, die 26 duizendste­n sneller

ging. “De hele kwalificat­ie was belabberd”, zei Verstappen met een lange lip. “De motorrem was niet goed, de achterwiel­en blokkeerde­n voortduren­d. Ik probeerde het probleem te omzeilen door de rembalans naar voor te zetten, maar het volstond niet.” De race winnen deed Verstappen wél. In de start schoot hij sneller weg dan Ricciardo en in een dragrace naar de eerste bocht hield hij Hamilton af. Vanaf dan kon niemand aan hem tornen.

“Ik was zaterdag erg boos en had ’s nachts ook niet goed geslapen. Ik wilde alles doen om te winnen. De start was cruciaal.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium