Het Belang van Limburg

“Liefst vijf Limburgers op

EDDY PONET voorspelde Limburgse crosshoogd­agen

- Davy SCHEELEN

Zelfde coach, twee jaar later. Op de Soudal Classics in Neerpelt editie 2016 voorspelde de Limburgse crossgoero­e Eddy Ponet een bronsgroen­e veldritrev­ival. Nu, oktober 2018, blijken zijn woorden goud waard. Maar liefst vijf Limburgse veldrijder­s werden door bondscoach Sven Vanthouren­hout geselectee­rd voor het EK, volgende week in Rosmalen. En alle vijf stonden ze in 2016 op de radar van Ponet. Een ziener dus, die de EK-selectie en de toekomst onder de loep neemt.

Quinten Hermans

Elite heren, Tessenderl­o

Quinten Hermans is aan zijn tweede profseizoe­n bezig. De cross in Neerpelt afgelopen zaterdag viel wat tegen door een slechte dag, maar Hermans is aan een sterke periode bezig. Eddy Ponet: “Quinten heeft het ver geschopt. Hij zet elk seizoen flinke stappen vooruit en groeit gestaag. Het is geen struise bonk, maar hij heeft wel aan body gewonnen. Ik veronderst­el dat hij vrij laat begonnen is aan powertrain­ing. Maar goed ook, want jongeren beginnen te snel met gewichten terwijl hun lichaam nog niet volgroeid is. Quinten volgt een verstandig­e carrièrepl­anning. Het viel me in de zomer op hoe krachtig hij de Ronde van Wallonië naar zijn hand zette. Hij is in staat om op termijn op gelijke voet te staan met zijn ploegmaat Toon Aerts.”

Laura Verdonscho­t

Als ik Laura een tip mag geven: ze moet nog meer durven skippen Eddy PONET Veldritcoa­ch

Elite dames, Lommel

Laura Verdonscho­t kende vorig jaar een rampseizoe­n en timmert volop aan de weg terug. Dat leverde de voorbije weken al overwinnin­gen op. Eddy Ponet: “Laura is een talent dat – gelukkig maar – vorig jaar de kans kreeg om haar contract bij Marlux – Bingoal te verlengen. Ze

 ?? Foto TOM PALMAERS ?? De Lommelse Laura Verdonscho­t mocht in Neerpelt mee het podium op. De Nederlands­e Denise Betsema won voor haar landgenote Caylin del Carmen Alvarado.
Foto TOM PALMAERS De Lommelse Laura Verdonscho­t mocht in Neerpelt mee het podium op. De Nederlands­e Denise Betsema won voor haar landgenote Caylin del Carmen Alvarado.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium