Het Belang van Limburg

“Volgend jaar voor eerste plaats”

WOUTER SIMONS stijgt in rangorde

- Gert Sillen

Met de Waal Enzo Noël en de Antwerpse Lore Tack kende de 15km-wedstrijd, het koninginne­nnummer van HBVL Dwars Door Hasselt, twee niet-Limburgse winnaars. Genkenaar Wouter Simons en Breese Katrien Verstraete­n knokten voor wat ze waard waren en renden naar een tweede plaats.

Het startschot was nauwelijks geklonken of Enzo Noël (23) uit Hannuit was al ribbedebie. Zijn concurrent­en zagen hem pas terug in de aankomstzo­ne. “Deze winter doe ik geen crosses en ik had nog eens zin in een langeafsta­ndswedstri­jd”, verklaarde de Waal de transfer naar Vlaanderen. “Diepenbeke­naar Patrick Vandebosch had me getipt over deze wedstrijd. Ik had eerlijk gezegd ook meer tegenstand verwacht, onder meer van Jeroen Hendrikx, maar naar ik gehoord heb, verblijft hij deze week in Spanje om zich voor te bereiden op een marathon”, zei Noël die erg te spreken was over het parcours. “Dankzij die lange rechte stukken kon ik de snelheid er steeds goed in houden.” Net geen twee minuten later sprintte Wouter Simons (22) als tweede het Kolonel Dusartplei­n op, net voor Palenaar Marc Geerts. “Hasselt was mijn groot doel dit najaar, met een tweede plek heb ik het hoogst haalbare eruit gehaald”, verwoordde de Genkenaar zijn zilveren medaille. “Ik wist dat Jeroen Hendrikx afwezig ging zijn en mikte op een dichte ereplaats, maar zodra ik Enzo aan de start zag verschijne­n, wist ik meteen dat de eerste plaats niet voor mij zou zijn. Maar ik ben toch dik tevreden. Dit is mijn derde deelname aan de 15 km. Elk jaar maak ik progressie. De eerste keer was ik zesde, vorig jaar viel ik net naast het podium en nu tweede. Wie weet, zet ik volgend jaar de stap naar de zege”, glimlachte de student biochemie aan de KU Leuven, die ook actief is in het triatlonge­beuren. “Ik won deze zomer in Kanne de sprinttria­tlon. Nu richt ik me vanaf volgende week op de veldlopen van het LCC-criterium.” Bij de dames stond er geen maat op de Antwerpse debutante Lore Tack. Katrien Verstraete­n zag hierdoor een hattrick in rook opgaan. “In 2015 was ik eerste op de 3km, in 2016 won ik op de 5km en nu een tweede plaats. Lang niet slecht. Ik ben in volle opbouw voor het veldloopse­izoen en kwam hier ‘lange’ kilometers maken”, pufte de Breese die traint onder de hoede van Jos Maes.

Hasselt was mijn groot doel dit najaar, met een tweede plek heb ik het hoogst haalbare eruit gehaald Wouter SIMONS Tweede op de 15km

 ?? Foto BOUMEDIENE BELBACHIR ?? Genkenaar Wouter Simons eindigde knap tweede op het hoofdnumme­r. Inzet: Enzo Noël en Lore Tack winnen de 15km.
Foto BOUMEDIENE BELBACHIR Genkenaar Wouter Simons eindigde knap tweede op het hoofdnumme­r. Inzet: Enzo Noël en Lore Tack winnen de 15km.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium