Het Belang van Limburg

Maaseikse vechtlust overwint

Greenyard overleeft Hel van Menen na helse strijd

- Lars AUSSEMS

Greenyard Maaseik blijft ongeslagen. Ook in de Hel van Menen ging de titelverde­diger lopen met de zege. Geslaagd op de eerste echte test dus, al moesten de Limburgers wel twee sets prijsgeven. “Jammer dat we het in set drie niet konden afmaken, anderzijds kregen we hier vorig seizoen 3-0 op ons doos. Opdracht volbracht dus”, wist kapitein Jelte Maan, die verkozen werd tot star of the game.

Nadat de drie eerste seizoendue­ls winnend werden afgesloten zonder setverlies, moest Maaseik zaterdagav­ond een puntje laten aan Menen. Een schande is dat zeker niet. Winnen en je biezen pakken, dat telt in de Hel van Mijende. Een gemotiveer­d Park-ky probeerde de titelverde­diger meteen bij de keel te grijpen. De Maaseikse opslagdruk kon beter, Greenyard draaide nog niet helemaal warm.

Eerste test

“En dan kom je op achterstan­d en moet je achtervolg­en. Dat was een nieuwe situatie voor ons. De voorbije duels liep het eigenlijk allemaal wat té vlotjes. Een eerste test was het. Prima dat we niet panikeerde­n”, aldus Jelte Maan met een correcte analyse. Want in set twee pakte Maaseik van bij de start een kloofje dat het niet meer afgaf. Cox en Maan scoorden aan de lopende band, ook Tammemaa en Pupart pikten zeker hun puntjes mee. Blankenau speelde zoals zo vaak een oerdegelij­ke partij. Aan de overkant prikten Demirovic en vooral De Vries tegen. De jonge aanvaller deed in zijn Gentse periode al veel tegenstand­ers pijn, maar is nu dus ook een sterk wapen bij Menen. De Maaseikse opslagdruk was dik in orde, aanvallend is er uiteraard veel weelde. Dat Greenyard een tweede keer op achterstan­d zou komen, had allicht ook niemand voorspeld. Het liep in set drie uit tot 17-23. Maan gaf zijn ploeg zelfs een setbal. “Jammer dat ik hem niet kon afmaken”, knikte hij. Ook een tweede setbal werd

niet verzilverd. Menen twijfelde niet en zette 2-1 op het bord na een thriller. “Dat we set drie verloren en daarmee sowieso al een puntje kwijtspeel­den, was wel een tegenvalle­r. We stonden zo ruim voor, dan mag je het eigenlijk niet meer weggeven. Gelukkig toonden we veel weerbaarhe­id in set vier en vijf en bleven we kalm.”

Sterke basis

Maaseik dwong vervolgens zeer vlot een tiebreak af. Het knokte, kapitein Maan ging voorop in de strijd. De kampioen toonde ook in moeilijke momenten over vechtlust te beschikken. De vijfde set werd eigenlijk nooit spannend. Een scherper Greenyard maakte het volwassen af. Een puntje werd dan wel verloren, de zege was opnieuw binnen. Goed voor acht op negen in de competitie. “Je merkt dat de basis er al ligt. Anders dan vorig seizoen, toen we wat zoekende waren. De afstemming met Jay Blankenau verloopt goed. We bouwen verder op ons verleden. Nu mogen we niet stil blijven zitten. Dan doen de andere teams ook niet”, aldus Maan, die meteen al een goede vorm beet heeft. Zijn sterke prestatie zaterdag werd bekroond als star of the game. Klaar dus voor de Limburgse derby tegen Achel van nu zaterdag.

SETS: 25-20, 18-25, 28-26, 20-25, 9-15. Menen: Demirovic (14), Sinnesael (12), De Vries (27), Ver Eecke (11), De Beul (8), Folguera (1), libero: Stuer. Kwamen in: Vandecavey­e, Andriessen, Vaskelis (2). Maaseik: Cox (27), Pupart (16), Tammemaa (13), Maan (20), Blankenau (6), Thys (5), libero: Dronkers. Kwamen in: Peeters, Van Heyste.

 ??  ??
 ?? Foto VDB ?? Greenyard met Jelte Maan op kop toonde dat het overvechtl­ust beschikt, ook in de moeilijke momenten.
Foto VDB Greenyard met Jelte Maan op kop toonde dat het overvechtl­ust beschikt, ook in de moeilijke momenten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium