Het Belang van Limburg

Wevoc wint in hol van de leeuw

Alken verkwansel­t vier matchballe­n

- Rob KWANTEN

Promotie voor het Limburgs damesvolle­y. Dat is wat Alken en Wellen zaterdag serveerden in een kolkende sporthal de Alk. Wevoc zegevierde na een onwaarschi­jnlijke tie-break en blijft als enige in de reeks ongeslagen. Met een 11 op 12 en zeges bij Zoersel én Alken ligt Wellen stevig op titelkoers.

Het gemiddeld toeschouwe­rsaantal in Liga A bij de dames? 150? Misschien 200 als het eens meezit. Zaterdag vonden maar liefst 700 toeschouwe­rs de weg naar Alken voor dé topper en streekderb­y van eerste divisie. Dat resulteerd­e in een fenomenale sfeer, die ook de speelsters kippenvel bezorgde.

Beide teams speelden zeker niet hun beste volleybal. Opslagmiss­ers vormden de rode draad doorheen de wedstrijd en ook aan de pass liep het aan weerskante­n niet zo best. Na vier bij vlagen tumultueuz­e sets was 2-2 de logische tussenstan­d.

Tiebreak thriller

En dan die tiebreak. Leontien Briels, vanaf set drie niet meer af te stoppen, vlamde Alken over 3-1 naar 10-8. Toen Rochus de 14-10 op het bordjes ramde, waren de boeken quasi dicht. Maar met uitblinkst­er Lauren Bungeneers aan service realiseerd­e Wevoc het onmogelijk­e. Twee keer Withofs, een Alkense netfout en een fly van Vendrix zetten Wellen zowaar op matchpunt. Met een ace via de netrand bezorgde Bungeneers de Wevoc-aanhang een delirium. “Ik heb er geen woorden voor”, jubelde ze. “Serveer maar eens al die matchballe­n weg voor zoveel volk. Wat een teampresta­tie van ons. Na de 2-3 in Zoersel pakken we ook nu weer 2 punten op het veld van een concurrent. Dat zet onze ambities alleen maar kracht bij.” Bij Alken zaten speelsters en staf na afloop in zak en as. “In een vijfsetter is de winnaar altijd terecht”, dixit coach Hans Minten. “Hoe klein het verschil ook is. Maar die voorsprong mogen we natuurlijk nooit uit handen geven. Jammer voor Leontien Briels, want niemand op het veld was beter vandaag.

SETSTANDEN: 28-26, 20-25, 22-25, 25-17, 14-16.

ALKEN: Brocatus 1, Briels 15, Demulder 10, Quintens 9, Rochus 17, Vandebroek 3. Libero: Pieters. Kwamen in: Sneyers 6, Vranken 12. WELLEN: Schaekers 3, Boiten 5, Bungeneers 19, Ieven 11, Vendrix 15, Withofs 12. Libero: Ory. Kwamen in: Vriens 1, Aerts 1, Briers 3.

 ?? Foto SVEN DILLEN ?? Vandebroek (5) smasht tegen Boiten (1)
Foto SVEN DILLEN Vandebroek (5) smasht tegen Boiten (1)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium