Het Belang van Limburg

Sterk Achel neemt revanche

-

Tectum Achel heeft tegen Waremme revanche genomen voor de uitschakel­ing in de Belgische beker. Nu wél op volle sterkte, enkel de geblesseer­de Isenia ontbrak, boekten de Noord-Limburgers een verdiende zege. Het werd een boeiend kijkstuk. Set één werd een thriller van formaat. Waremme liep uit naar 22-24 en 25-26, maar Achel wilde niet kraken. Polman on serve bracht de Waalse receptie in moeilijkhe­den. Een blok van Verhees en Campforts gaf de thuisploeg haar eerste setbal, Schouren was dodelijk efficiënt. Ook in set twee bleven Campforts en Van Dyck zich uitleven. Halfweg de set ging de promovendu­s ervandoor en hield het kloofje volwassen vast. Achel leek op weg naar 3-0 maar Abinet en Predius mepten de vlam weer in de pan. Geen scenario als tegen Guibertin dacht Achel, toen na een 2-0 nog een tiebreak volgde. Tectum pakte al snel een mooie kloof onder impuls van killer en star of the game Van Dyck, Campforts en Schouren. Brouns was baas in het achterveld. Een sterk Achel hield de drie punten thuis, goed voor een prima vijf op zes in de competitie. Zaterdag trekt Achel naar Maaseik voor de eerste Limburgse derby van het seizoen. SETS: 28-26, 25-22, 24-26, 25-18.

ACHEL: Verschuere­n (1), Schouren (22), Van Dyck (16), Campforts (20), Verhees (1), Bontje (13), libero: Brouns. Kwamen in: Janssen (1), Polman (1), van de Loo.

WAREMME: Predius (11), Zuidberg (10), Abinet (17), Oliveira (10), Cosemans (6), Novljan (3), libero: Perin. Kwamen in: Dussart, Evrard, Van Der Velden (3).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium