Het Belang van Limburg

Lanaken blijft verbazen

-

Sparvoc Lanaken rondde ook de lastige trip naar Geetbets succesvol af, goed voor 15 op 18 en de voorlopige leidersple­k. Sparvoc 2.0 slaat aan. “Wetende dat we eind vorig seizoen zelfs geen ploeg hadden”, lachte patron Peter Kellens.

Nadat negen spelers vertrokken bij Lanaken, startte Sparvoc 2.0 met voorzichti­ge ambities. Wel, als je hen nu ziet spelen, dan mogen die ambities bijgesteld worden. Enkel bij titelkandi­daat Hasselt volgde een dip, maar in de andere duels liet Lanaken zien een lastig te kloppen team te worden dit seizoen. Dat merkte ook Bets zaterdag, in een leuke Limburgse derby. De thuisploeg, met een rouwband rond de arm wegens het overlijden van Bevo-speler Jonas Vlayen een week voordien, startte prima. Setter Urlings bracht tempo, Nuijts en Thoelen scoorden vlot. Claes toonde zich cruciaal in het slot: 1-0. Maar dan versnelde Lanaken. Het werd hard tegen onzacht. Tot de Lanakense druk te groot werd. Bets maakte teveel foutjes in receptie, een sterke Kellens rolde de thuisploeg quasi in zijn eentje op. De bezoekers tankten vertrouwen. De terugkeer van Van Den Eynde gaf Sparvoc extra blokvermog­en, Mercier vond vlot zijn aanvallers. Libero’s Poosen en Dirickx speelden een straffe partij.

Hoho en Kellens knallen

Sparvoc draaide soepel. Leenders hamerde, en als Wuyts de schwung er weer in kreeg bij Bets kwam de Lanakense individuel­e kwaliteit boven. Zo loopt er een gedreven ex-topprof bij. Niet enkel aanvallend nog steeds een gesel, ook voor coach Libon een belangrijk­e tussenscha­kel op het veld. Na een sterk moment van Bevo in de spannende set vier was hij het die zijn team in het spoor hield. À la hocus, pocus, Hoho natuurlijk. In moneytime namen Kellens en co over, Thoelen werkte nog een matchbal weg maar weer die dekselse Kristof Hoho deed de boeken definitief toe voor Bets. “Tja, op poweraanva­llers Kellens en Hoho vonden we geen antwoord”, vertelde Bevo-speler-trainer Roel Nuijts. “We hadden meer kansen kunnen benutten en gingen receptione­el even de mist in. Maar ik verwijt de jongens niets. We hebben alles gegeven maar Sparvoc reken ik toch tot de betere twee teams van de reeks.” Stevig feestje aan de overkant. De sfeer is opperbest. “We blijven vechten en geloven in elkaar. Top hoe deze ploeg week na week groeit. Het was een lastige trip, in een kleine hal. In set één hadden we nog even moeite, maar nadien kwamen we los. De druk om bovenin mee te doen is er niet voor ons. Dat kan een voordeel zijn. De wil is alvast meer dan aanwezig.”

SETS: 25-23, 18-25, 17-25, 23-25. GEETBETS: Nuijts, Urlings, Fransen, Thoelen, Claesen, libero: Willems, Claes. Invallers: Reniers, Verplancke, Wuyts, Torfs. LANAKEN: Hoho, Kellens, Mercier, Van Den Eynde, Leenders, libero: Dirickx en Poosen, Beesmans. Invallers: Braeken, Constantin­ou.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Kristof Hoho nam zijn ploeg op sleeptouw
FOTO TOM PALMAERS Kristof Hoho nam zijn ploeg op sleeptouw

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium