Het Belang van Limburg

“We hadden moeten winnen”

Laatste vier minuten waren fataal voor de Limburgers

- Johnny PEETERS

Hubo Limburg United keerde met lege handen terug uit Bergen. Na een heel sterke start bleef het een spannende wedstrijd tot 63-65. United speelde zijn beste match van het seizoen tot nu toe, maar na een klein opstootje tussen Price en Nikoletic had het geen antwoord meer op de eindspurt van de Henegouwer­s. Door de nederlaag van Oostende in Mechelen komt Bergen mee aan de leiding.

Collectief sterke start van de Limburgers, waarbij de eerste tien korven door tien verschille­nde spelers werden gemaakt. Na 4-11 moesten Spicer en Carter al met elk twee fouten gaan rusten. United miste enkele shots op rij zodat Bergen voorbij kwam. Met enkele driepunter­s kon Limburg telkens een kleine voorsprong nemen, maar uitlopen lukte niet. Begin vierde quarter leek het dankzij Spicer bij 58-63 toch op weg naar de overwinnin­g. Bergen scherpte zijn defence aan en kwam gelijk. Een opstootje tussen Nikoletic en Price werd profession­eel opgelost door de scheidsrec­hters die beide spelers bestraften met een technische fout. Bergen zette hierna de eindspurt in. “Dit was een grote kans om een uitwedstri­jd te winnen”, geeft coach Gibson toe. “Bergen spande zijn spieren aan in de laatste vier minuten en speelde agressieve­r. Wij deden daar veel te weinig tegen en gaven geen goede passen meer. De dynamiek was eruit.”

Progressie

Depuydt antwoordde nog met een driepunter (71-70), maar Spicer miste daarna een belangrijk shot. Na een slechte pas en een loopfout van Mukubu had United geen kans meer om terug te komen. “We hadden deze wedstrijd moeten winnen”, beseft Spicer. “In de laatste minuten hebben we onze aanvallen niet uitgevoerd zoals het zou moeten. Ook in de rebound verdedigde­n we niet goed meer. Er is duidelijk een progressie te merken in de ploeg. Maar ook al was dit onze beste wedstrijd tot nu toe, enkel winnen telt. Dat willen we ook doen tegen de betere ploegen, maar dan moeten we leren om het tot het einde vol te kunnen houden. Dat heeft niets met vertrouwen te maken. We moeten gewoon beter gaan spelen.”

QUARTERS: 14-15, 20-19 (34-34), 22-23 (56-57), 24-18.

BELFIUS BERGEN: 33/66 shots (4/15x3), 10/12 vw, 32 rebounds, 17 fouten, UPSHUR 4+3, JONES 8+8, LASISI 3+9, NIKOLIC 6+10, CHRABASCZ 6+7, Cage 0+2, Mortant 0+2, Francois 4+0, Van Caeneghem 0+2, Hess 3+3.

HUBO LIMBURG UNITED: 27/61 shots (9/24x3), 12/15 vw, 36 rebounds, 18 fouten, CARTER 2+2, MORRIS 5+5, DEPUYDT 2+6, SPICER 6+9, BARKER 3+3, Mukubu 1+5, Hemeleers 5+1, Delalieux 2+0, Kuta 2+0, Price 6+10.

 ?? Foto WIM VAN MELE ?? “We moeten leren om tot het einde vol te houden”, aldus Khaliq Spicer.
Foto WIM VAN MELE “We moeten leren om tot het einde vol te houden”, aldus Khaliq Spicer.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium