Het Belang van Limburg

Chelsea tegen “Real Madrid”

-

Gelko Hasselt schaarde zich intussen al bij de laatste zestien in de Beker van België, als titelverde­diger Halle-Gooik vanavond (21 uur) nog Chelsea As bezoekt in de eerste ronde. Europa had voorrang voor de kampioen en de eersteprov­incialer moest dus lang wachten om vanavond in de Schutterbe­rgstraat voor schut gezet te worden.

Beter forfait geven?

Of kan As vriend en vijand verrassen? “Halle-Gooik is een club met ambitie in de Champions League, het is alsof Real Madrid op bezoek komt”, vertelt trainer David Houben. “Ze zijn van een andere planeet, alles gaat twintig stappen sneller. Sommigen zeggen dat we beter forfait geven. Maar waarom? Wij zijn voorbereid op een pak slaag, zoals veel eersteklas­sers dit ook krijgen van hen. De kans om tegen zo’n ploeg te spelen, krijg je maar eenmaal in je leven.”

Wat moeten we weten van Chelsea As? “De club werd vierentwin­tig jaar geleden opgericht. Onze kapitein Robby Cuijpers en ikzelf waren er toen al bij. We waren destijds allemaal kameraden uit As en dat is de huidige groep nog altijd. Dit is ons tweede seizoen in eerste provincial­e. We hebben een goed blok zonder echte individuel­e uitschiete­rs. Al hebben we wel vaak de beste verdedigin­g van de reeks en met Jeroen Buntinx een geweldige keeper. We gaan proberen genieten van deze bekermatch en met minder dan twintig tegengoals hebben we het goed gedaan.”

 ?? FOTO HBVL ?? De mannen van As, klaar om Halle-Gooik in de ogen te kijken.
FOTO HBVL De mannen van As, klaar om Halle-Gooik in de ogen te kijken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium