Het Belang van Limburg

“We kregeneen les in gretigheid”

Marten Verbeeck knalt zwak Sporting naar de overwinnin­g

- Frederik BAETEN

Leider Sporting Hasselt heeft tegen Heur-Tongeren zijn zwakste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Desondanks pakten de Hasselaren toch nog de volle buit. Volgende week bij de derby in Bocholt valt de beslissing over de eerste periodetit­el. Enkel bij winst is Hasselt zeker. Bij een draw of verlies kan Temse - als het zelf wint van Hamme - nog over Hasselt wippen.

“In één dag kan het zomaar omslaan”, onderstree­pten trainer Rikie Broeckx en Steve Hoste nog in koor daags voor de match. Wel, zaterdagav­ond heeft het niet veel gescheeld of het was zover. Leider Hasselt speelde immers onherkenba­ar zwak na de snelle goal op vrije trap van Verbeeck. De strijdlust en honger die Heur-Tongeren daarna aan de dag legde was aandoenlij­k, maar veel kansen leverde het ook niet op. Een slecht kijkstuk dus waarin een draw het meest rechtvaard­ige resultaat zou geweest zijn. “Wat schieten we ermee op? Enkel de punten tellen en die zijn voor Hasselt”, baalde coach Steve Hoste van Heur-Tongeren. “Een fase letten we niet goed op en dat leidt tot een vrije trap en de goal. Voor de rest heb ik Hasselt niet gezien. Wij zijn blijven vechten om dat punt over de streep te trekken, maar blijven weer met lege handen achter. We hebben bewezen dat de neuzen nog steeds in dezelfde richting staan. We gaan strijden tot de laatste snik om twee ploegen achter ons te houden,” besloot Hoste.

Vertrouwen

De man die de bezoekers tot wanhoop dreef was Marten Verbeeck. Van de jonge linkspoot is geweten dat hij een goede trap in de benen heeft, maar de vrije trap vanop dertig meter in de bovenhoek was gewoon pure klasse. Verbeeck: “Het was inderdaad vrij ver, maar ik was meteen zeker om rechtstree­ks te trappen. Hij ging lekker binnen. Dat het daarna bergaf ging met ons spel? Ja, ik kan niet ontkennen dat we deze zege puur op karakter hebben gehaald. Maar volgende week op Bocholt zal het een totaal andere match zijn. Bocholt is een voetballen­de ploeg en zal voor eigen volk iets willen laten zien. Een match om naar uit te kijken.” Tongeren-doelman Bram Geenen keepte een sterke match, maar op de vrije trap van Verbeeck was hij kansloos? Geenen:“Die bal was perfect getrapt. Ik raakte hem nog met mijn vingertopp­en, maar helaas. Extra zuur dat die bal ook beslissend was.”

Coach Broeckx sloeg en zalfde tegelijk. “We hebben een les in gretigheid gekregen. Alles waar ik een hele week op gehamerd had, werd in de wind geslagen. Geen druk op de bal, overal een stap te laat. Nog een geluk dat we die stilstaand­e fase benutten. Dinsdag gaan de koppen bij elkaar. Maar we moeten na één mindere prestatie niet alles slecht maken”, besloot Broeckx.

SP. HASSELT: Swinnen, Joosten, Vrijsen (64’ Jaspers), Janssen, Verbeeck, Bathiri (79’ Swers), Bracké, Aerts, Boiten (46’ Dioum), Baysal, Van Rijswijk.

HEUR-TONGEREN: Geenen, Quintiens, Creemers, Vanderhove­n, Camara (46’ Legenvre), Weckx (59’ Jungschleg­er), Baur (71’ Dupain), Vanheeswij­ck, Rochus, Wagemans, Ketelslege­rs.

DOELPUNT: 10’ Verbeeck 1-0.

GELE KAARTEN: Joosten, Janssen. SCHEIDSREC­HTER: Schepers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium