Het Belang van Limburg

“Collectief een sterke prestatie”

THES Sport pakt 24 op 27 en heeft bonus van zes punten

- Kristof JACOBS

THES Sport heeft zijn eerste grote test goed doorstaan. Tegen een goed voetballen­d Rupel-Boom hield het de punten verdiend thuis dankzij een doelpunt kort voor en vlak na de rust. Eerste achtervolg­er Deinze speelde gelijk en volgt nu weer op zes punten. “Collectief was dit een sterke prestatie van ons”, aldus Nick Hulsmans na afloop.

Rupel-Boom begon goed aan de wedstrijd en was na een tiental minuten een eerste keer gevaarlijk met een knap schot van Augustynen, maar Brughmans was attent en kon de bal schitteren­d uit de winkelhaak tikken. Meteen erna kwam de THESgoalie goed uit zijn doel om de aanstromen­de Laureys af te stoppen. Op het kwartier stak THES een eerste keer de neus aan het venster toen Battista vanop vijfentwin­tig meter binnentrap­te, maar de ref had wonderwel buitenspel gezien van Kevin Oris en het feestje ging niet door. Halfweg de eerste helft verscheen Laureys nog alleen voor Brughmans, maar de THES-doelman trok opnieuw aan het langste eind. Tien minuten voor de rust kwam de thuis- ploeg dan toch op voorsprong toen Battista voorzette tot bij Jeunen, die de bal magistraal in de vlucht laag in de hoek binnenknal­de: 1-0.

Oris

Na de rust knikte Oris een voorzet van dichtbij op een verdediger. Meteen daarna bereikte N. Hulsmans na een knappe rush Oris, die wegdraaide en binnentrap­te: 2-0 en THES op rozen. Rupel-Boom probeerde de bakens te verzetten, maar de Looise verdediger­s gaven amper iets weg. Enkel bij een schot van De Keyser moest Brughmans nog de handen uit de mouwen steken. Voor de thuisploeg was er nog een buffelstoo­t van Spruyt op aangeven van Jeunen en trapte invaller Van Aerschot na een knappe actie nog nipt naast. “Rupel-Boom bracht echt wel goed voetbal, maar zelf speelden we collectief ook een heel sterke wedstrijd”, vond flankspele­r Nick Hulsmans. “We kwamen enorm gemotiveer­d aan de aftrap, de hele groep had wel het gevoel dat we na dat verlies tegen Dessel nog iets moesten rechtzette­n. We moeten wel toegeven dat we in de beginfase een paar goed weg kwamen en dat we blij mochten zijn dat Brughmans enkele schitteren­de reddingen in huis had.”

Afkeurd doelpunt

“Toch vond ik dat wij het beste van het spel hadden en ik twijfel er nog steeds aan of dat doelpunt van Battista wel terecht werd afgekeurd. Dat we vlak voor de rust nog konden scoren was natuurlijk een ideaal scenario. Toen die tweede goal meteen na de rust ook viel, zaten we in een zetel. Daarna waren we baas en haalden we oververdie­nd de drie punten binnen.”

THES: Brughmans, Jeunen (91’ Reykers), Spruyt, Moutawakil, Stefani (90’ D. Hulsmans), Oris (67’ Van Aerschot), Battista, N. Hulsmans, Christiaen­s, Vanaken, Deferm.

RUPEL-BOOM: Houmani, De Paepe, Damblon, Hens, Kerstenne, Laureys, Spaenhoven, Put, De Maeyer, Schaessens, Augustynen.

DOELPUNTEN: 37’ Jeunen 1-0, 50’ Oris 2-0. GELE KAARTEN: Stefani, Deferm. SCHEIDSREC­HTER: Dhont.

?? FOTO RL ?? Stefani is sneller op de bal dan De Paepe.
FOTO RL Stefani is sneller op de bal dan De Paepe.