Het Belang van Limburg

Voorjans sleept punt uit de brand in aangename derby

- Rudi SMEETS

Spouwen-Mopertinge­n wacht nog altijd op zijn eerste thuiszege. Het scheelde nochtans niet veel. Na de pauze zette geel-blauw in zes minuten tijd een 0-2-achterstan­d om in een 3-2-voorsprong, maar Voorjans sleepte net voor het einde een punt uit de brand voor Hades.

“Het zal niet voor vandaag zijn”, zei een bestuursli­d van de thuisploeg tijdens de rust. En inderdaad, Spouwen-Mopertinge­n bakte er in de eerste helft bijzonder weinig van. Hades was voor de pauze heer en meester en stond nog voor het halfuur verdiend op 0-2, maar in de tweede periode sloeg het spelbeeld helemaal om. De gastheren namen de match in handen en scoorden rond het uur drie keer.

Twee van die goals waren pareltjes: een schicht van Timmermans en een beheerste afwerking van Yildiz na een schitteren­de pass van Otero Perez. Hades leek niet bij machte om de situatie nog recht te trekken, maar invaller Voorjans knalde tegen zijn exploeg een vrije trap voorbij Grootaers.

“Leuk om te scoren, maar met deze uitslag kunnen we niet tevreden zijn”, sprak de teleurgest­elde Nederlande­r. “Je weet dat Jan Schoefs tijdens de rust hevig te- keer gaat en dat Spouwen-Mopertinge­n scherp uit de kleedkamer komt, maar toch geven we die mooie voorsprong zomaar weg. Het is niet de eerste keer dat ons dat overkomt. Eerder gaven we het tegen Sint-Niklaas, Temse en Patro uit handen.”

Schapen

Ook in het thuiskamp was van tevredenhe­id na een nochtans leuke en spannende derby geen sprake. “We verliezen weer tegen onszelf”, zuchtte coach Jan Schoefs. “We lieten ons ringeloren op drie stilliggen­de ballen. En erger nog: in de eerste helft stonden we als makke schapen op het veld en werden de taken niet uitgevoerd. Gelukkig zag ik in de tweede periode een totaal andere ploeg. Een pluim voor de inzet en de terugkeer van de jongens, maar het is zuur als je op deze manier twee punten weggeeft. Bij 3-2 hadden we alles in de knip. Helaas, een overbodige fout kostte ons de zege.”

SPOUWEN-MOPERTINGE­N: Grootaers; Brouwers, Winkels, Haenen, Aka Etien; Otero Perez, Geurts, La Mantia, Dingenen; Yildiz (88’ Van Oudenhove), Timmermans

HADES: Gijbels; Elens, Vandermeer­en, Gueroui, Celen; Claes (82’ Lenaerts), Bloemen, Wang, Demulder (69’ Voorjans); Sögütcü, Bennassar DOELPUNTEN: 22’ Claes 0-1, 28’ Gueroui 0-2, 63’ Timmermans 1-2, 66’ Yildiz 2-2, 69’ La Mantia 3-2, 88’ Voorjans 3-3

STRAFSCHOP­PEN: 28’ Gueroui (omgezet)

GELE KAARTEN: 49’ Winkels, 49’ Demulder, 79’ Elens, 80’ Vandermeer­en, 90’ Wang SCHEIDSREC­HTER: Lucas

TOESCHOUWE­RS: 300.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium