Het Belang van Limburg

“Geen ploeg in verval”

Bilzen-Waltwilder voetbalt Helson na de pauze in de vernieling

- Marc TRUYERS

Wie veel doelpunten wil zien, moet tegenwoord­ig afzakken naar Sportpark Katteberg in Bilzen. Na de zesklapper in de vorige thuiswedst­rijd tegen Ternesse was het deze keer de beurt aan Helson om met de staart tussen de benen af te druipen. Met twee doelpunten tegen de eigen netten kreeg de derde opeenvolge­nde nederlaag voor de mannen van coach Geert Persoons nog een extra zuur randje.

In het eerste kwart van de wedstrijd was er enkel gevaar voor het doel van Dengis. “Helson zette hoog druk en kwam zo tot kansen, maar ergens wist ik ook wel dat ze dat niet lang konden volhouden”, aldus B-W-coach Eurlings. De thuisploeg overleefde de stormloop en herstelde het evenwicht. Toch viel het doelpunt alsnog aan de overzijde. Dengis loste, Daniels trapte laag binnen: 0-1. “Je kan het de wet van Murphy noemen, maar deze namiddag had ik dat scenario gedroomd”, lachte Eurlings een beetje groen. Gelukkig voor de coach zijn dromen bedrog, want zijn ploeg herstelde meteen de opgelopen schade. Remans frommelde onhandig een harde voorzet van Lacroix tegen de touwen. Luttele minuten later devieerde Heleven een aangesnede­n voorzet van Zejnilovic perfect naar de verste hoek: 2-1. “Tijdens de rust heb ik toch een donderspee­ch afgestoken”, verraste de aimabele Helson-trainer Geert Persoons. “Aan beide tegendoelp­unten gingen flaters vooraf die je op dit niveau niet mag maken.” De tirade van Persoons was niet in dovemansor­en gevallen. Pas afgetrapt na de rust zette Remans onmiddelli­jk orde op zaken: 2-2. De vroege gelijkmake­r bracht de thuisploeg niet uit evenwicht. “We zijn opnieuw beginnen voetballen”, vond Giel Swijngedou­w. “Het balletje ging goed rond en we zochten én vonden constant de vrije man. Coenen loste op het doorweekte kunstgras op zijn beurt een voorzet van Lacroix, pocketspit­s Heleven was er als de kippen bij om af te werken: 3-2. Tien minuten later week een ongevaarli­jke vrije trap van Lacroix af op het been van Agten: 4-2. Dat kan ik mooier moet Swijngedou­w gedacht hebben toen hij zichzelf met een perfecte steal lanceerde. “Ik was aan het twijfelen om te lobben omdat de keeper wat ver uit zijn goal stond, maar dan heb ik zonder nadenken keihard met de wreef uitgehaald.” Het leer verdween recht in de kruising. “Ik maak er sowieso niet veel, maar dat was ongetwijfe­ld het mooiste doelpunt uit mijn loopbaan”, lachte Giel. “Vorig seizoen incasseerd­en we op een heel seizoen negentien doelpunten. Nu kregen we er al achttien tegen op negen wedstrijde­n”, analyseerd­e Persoons. “Er is nog geen reden tot paniek maar iedereen moet toch eens voor de spiegel gaan staan.”

“Na het debacle van vorige week is deze zege een opsteker”, vervolgt collega Eurlings. “Als je veertien doelpunten in drie wedstrijde­n scoort, ben je geen ploeg in verval. Met negen punten komt er hopelijk nu wat meer rust in de tent.”

BILZEN-WALTWILDER: Dengis, Weerts, Schoubs, Theunissen, Lacroix, Mayala, Swijngedou­w, Van Melick, Zejnilovic (85’ Oussalah), El Ghoulbzour­i (75’ Ubachs), Heleven (85’ K. Appermont).

HELSON: Coenen, Van Hoegee (68’ Geerts), Vanhees, Vanvoorden, Vandecaute­r, Agten, Clabots, Remans, Riyani, Daniels, Van Den Broeck.

DOELPUNTEN: 37’ Daniels 0-1, 40’ Remans (own) 1-1, 43’ Heleven 2-1, 48’ Remans 2-2, 58’ Heleven 3-2, 67’ Agten (own) 4-2, 81’ Swijngedou­w 5-2. GELE KAART: Vanvoorden. SCHEIDSREC­HTER: De Keyzer. TOESCHOUWE­RS: 200.

 ?? Foto SERGE MINTEN ?? Bilzen-Waltwilder viert de 4-2 van Lacroix.
Foto SERGE MINTEN Bilzen-Waltwilder viert de 4-2 van Lacroix.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium