Het Belang van Limburg

Pelt gepakt op de counter

- Paul THEEUWEN

Pelt kon in Wommelgem de prestatie van een week geleden niet overdoen. Daarvoor was de thuisploeg in de tweede helft te uitgekookt. Met drie rake counters werden de Limburgers uitgeteld.

Coach Geert Knapen staat met zijn ploeg aan de klaagmuur. Hij heeft zorgen: “De kern is zo al niet te groot. Nu waren Kusters en Clerckx er niet bij. Als je onderaan bengelt, komen er van die klappen gewoonlijk nog bovenop.”

In de eerste periode hield Pelt gelijke voet met de thuisploeg. Er was veel middenveld­voetbal, maar geen kansen. Die kwamen er na de hervatting wel. Met zowaar de eerste kans voor Pelt, maar de kopbal van Goossens botste via de onderkant van de lat terug in het veld. Daarop zette Ternesse met succes de tegenaanva­l op: 1-0. De bezoekers waren amper bekomen van deze opdoffer of Dahman had zijn tweede van de namiddag al tegen de netten geprikt.

Knapen: “Met wat geluk had de match anders kunnen draaien. Ik heb er geen woorden voor. Maar aan de andere kant missen wij maturiteit. Ternesse heeft spelers met meer ervaring in de ploeg. Als die vallen en kermen van de pijn, fluit de scheids. Bij ons vallen ze ook, maar ze blijven er rustig bij. Dat speelt ook in ons nadeel. Op dat vlak is er nog een leerproces. Bij 2-0 moesten wij wel risico's pakken. Een mistasten achterin gaf Ternesse een vrijgeleid­e voor de 3-0. Ze speelden het sober uit. Wij gaan ons toch moeten opladen voor de match van volgende week tegen leider Tienen.”

TERNESSE-WOMMELGEM: Goris, Van Den Rul, Van Dyck, Stevens, Lemaire (59' De Corte), Dahman (83' Maviluka), Boyfoulkit­ne, Van BouweL Van den Brandt (76' Sallaets), Achnak, Snoeys,

ESP. PELT: Mertens, Khani, Black, Swolfs, Aerts (60' Deckers) , Goossens (76' Van Vlerken), Klaps, Verbiest, Schilderma­ns, Geysels (76' Leen), Vandebriel.

DOELPUNTEN: 53' en 56' Dahman 1-0, 2-0; 67' Boyfoulkin­te 3-0.

GELE KAARTEN: Lemaire, Aerts, Van Vlerken. SCHEIDSREC­HTER: Gonnissen.

 ?? FOTO HBVL ?? Goossens was dicht bij de 0-1.
FOTO HBVL Goossens was dicht bij de 0-1.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium