Het Belang van Limburg

“We speelden een heel volwassen wedstrijd”

Cheprassov bedankt coach met een goal voor het vertrouwen

- Daan PAREDIS

KVK Wellen had zaterdagav­ond genoeg aan drie straffe minuten om Zwarte Leeuw over de knie te leggen. Het team van Dennis Hamers boekte daarmee haar eerste thuiszege van het seizoen: “Dit hadden we echt wel nodig”, aldus Hamers.

Ondanks een flauwe eerste helft ontplofte de wedstrijd vlak voor de pauze. Cheprassov en Driesen zorgden op drie minuten tijd voor een dubbele Wellense voorsprong. “We speelden altijd al goed, alleen gingen de kansen er niet in. Het is heel fijn om nog eens te scoren en het team zo de overwinnin­g te bezorgen”, reageerde doelpunten­maker Cheprassov, die pas zijn tweede van het seizoen in het mandje legde.

“Hij werkt altijd enorm hard en maakt het de hele ploeg makkelijke­r om te voetballen, zo’n jongens moet je krediet geven en niet meteen afrekenen op goals”, reageerde trainer Hamers. De manier waarop Degeling hem knuffelde in de catacomben zei veel over het belang van deze overwinnin­g. “Dit hadden we nodig”, ging de trainer verder. “We speelden met een heel jong elftal een heel volwassen wedstrijd. Zeker in de eerste helft hadden we de match volledig in de hand. In de tweede helft zakten we iets te ver terug en maakten we het onszelf moeilijk door die tegentreff­er toe te staan. Ook lieten we na de score verder uit te diepen. Laat ons hopen dat de trein nu vertrokken is. Volgende week keren drie titulariss­en terug uit schorsing en recuperere­n we Vanwelkenh­uysen. Kiezen wie speelt, zal na vandaag moeilijk worden.”

WELLEN: Rausin, Dekens, Lowet, Heeren, Degeling, Lemmens, Kardes, Willems, Driesen, Vandebroek, Cheprassov (78’ Jonckers) ZWARTE LEEUW: Truyts, Eelen, Huygen, Adriaensen (61’ Paulussen), Noeyens, Faes (70’ Verryckt), Van Aelst, Vissers, Wall, Auwers (82’ Matheeusse­n), Vanderheyd­en

DOELPUNTEN: 42’ Cheprassov 1-0, 44’ Driesen 2-0, 70’ Noeyens 2-1

GELE KAARTEN: Huygen, Adriaensen, Auwers SCHEIDSREC­HTER: Sbaghi TOESCHOUWE­RS: 250

 ?? Foto SVEN DILLEN ?? Cheprassov probeert Huygen te ontwijken.
Foto SVEN DILLEN Cheprassov probeert Huygen te ontwijken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium