Het Belang van Limburg

“Vlot spel na achterstan­d”

-

Termien graaide een verdiend punt mee uit Sint-Lenaarts. “En mits een tikkeltje meeval zat er zelfs meer in”, aldus Toon Opdekamp, die bij de rust inviel voor de licht geblesseer­de Hustinx. “In de eerste helft werd er amper gecombinee­rd, mede door het kleine, moeilijk bespeelbar­e terrein. Ik moest zorgen voor meer beweging en slaagde daar een twintigtal minuten aardig in. Daarna zakte ik enigszins weg.”

De lokale topschutte­r Geudens rondde op het uur een knappe aanval af. De 1-0-achterstan­d was het sein voor Eendracht om het beste Genkse voetbal boven te halen. Uiteindeli­jk verlengde Ulenaers de gelijkmake­r in doel na een indraaiend­e voorzet van Yildiz. “Waarom komt dat vlotte combinatie­voetbal er steevast na een achterstan­d? In de slotsecond­e kreeg ik zelfs nog een opgelegde kans op de 1-2. Jerome Kroonen zette zich door tot in de kleine rechthoek, maar ik kreeg de bal niet over de lijn. Een pijnlijk moment, want ik gunde Jerome wel een verjaardag­scadeau.”

ST-LENAARTS: Vermeylen, Verheyen, Van Minnebrugg­en, Vogels, Vertommen, Geudens, Daoudi, Wouters, Bevers (88’ Daas), Lansu, Da Rocha.

TERMIEN: Bruno, Croonen, Hustinx (46’ Opdekamp), Philipsen, Kroonen, Teker, Pulinx, Voorn, Gijzen (63’ Yildiz), Ulenaers, Bloemen (73’ Vanoppen).

DOELPUNTEN: 60’ Geudens 1-0, 82’ Ulenaers 1-1.

GELE KAART: Gijzen.

SCHEIDSREC­HTER: Olaerts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium