Het Belang van Limburg

“Het was mooi maar net niet mooi genoeg”

- Geert STIENISSEN

Een prachtige aanval, afgewerkt door Niels Vanhelden, volstond voor een lokale driepunter. “Een verdiende zege want op het uur verdiende Reppel al een dubbele voorsprong. Op karakter en dankzij doelman Leijnen bleven we ook in het laatste halfuur overeind”, aldus coach Frank Lemmens.

Middenveld­er Vanhelden herbeleefd­e meteen na de partij zijn goal. “Na een knappe individuel­e actie speelde rechtsacht­er Peeters het leer naar Janssen, die het met een boogbal achter de verdedigin­g dropte. Daarna was het een koud kunstje om te scoren”.

Ondanks aardige combinatie­s werd er niet meer gescoord. Ook omdat de aanvallers van Reppel en van Peer net dat tikkeltje onmondig bleken. “We hadden enkele puike scoringska­nsen”, besefte T1 Dieter Swennen van Peer. “Het klopt dus dat we op aanvallend vlak slagkracht misten. Want via invallers Bollen, met buitenkant­je voorlangs, en Gijbels, een een-op-een-situatie met goalie Leijnen na een counter, hadden we grote mogelijkhe­den.” En dan trapte Gielen in de slotsecond­e nog vanuit een niet gefloten buitenspel recht op diezelfde Leijnen.

“Toch moest het toen al 2-0 staan”, zei coach Lemmens. Want op slag van rust worstelde Vanheeswyc­k met het leer in de kleine rechthoek en op het uur kon de diep gestuurde Geebelen niet afronden. De allermoois­te actie kwam nog van Vanhelden. “Ik trapte het leer over de ver voor zijn doel staande Geelen. Hij kon de bal nog met een achterwaar­tse volleybalp­ass voor de lijn redden. Toegegeven, een mooie actie maar net niet mooi genoeg.”

En eigenlijk was dat de correcte conclusie voor het aanvalsspe­l van beide teams.

REPPEL: Leijnen, Peeters, Jonckers, Smeets, Goossens, Janssen, Tijskens, Vanhelden, Geebelen, Langens, Vanheeswyc­k.

PEER: Geelen, Daniëls, Brebels, Swerts, Mennes (56’ Bollen), Corthouts, Bleyen, Coenen (48’ Gijbels), Vaesen, Gielen, Pillitteri (83’ Vermijl).

DOELPUNT: 38’ Vanhelden 1-0. SCHEIDSREC­HTER: Bylois. TOESCHOUWE­RS: 150.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Grondduel tussen Joris Corthouts en Simon Vanheeswyc­k.
FOTO DICK DEMEY Grondduel tussen Joris Corthouts en Simon Vanheeswyc­k.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium