Het Belang van Limburg

“We zijn bestolen”

Geconteste­erde penalty en flaterende doelman Bellen

- Jos CASTERMANS

Boeiende match, die op een correcte draw is uitgedraai­d. Toch voerde men in beide kampen argumenten aan die een zege moesten verantwoor­den. Bij Alken voelde men zich bestolen door strafschop­beslissing­en van de ref, bij Vlijtingen verwees men naar enkele ballen op het doelkader en ontkende men de twee flaters van de doelman niet.

Twee penalty’s kruidden de eerste helft, waarin er behalve een schot van Goffin op de lat verder niets te noteren viel. Doelman Spobeck haalde Tans onderuit en Duijsens zette de strafschop perfect om: 0-1. Maar nog voor de rust veegde Foglia de bezoekende voorsprong weg. Ook vanop de stip, na fout van Boelen op Hideg. De 1-1-pauzestand mocht er zijn. Dan nam Vlijtingen het eerste initiatief, maar het was Bellen die Ait Salah moest afstoppen. Even later loste de doelman van Vlijtingen echter de bal en Ait Salah zei ‘dankjewel’: 2-1, maar niet voor lang. Want nadat Proesmans de paal trof, legde ref Doomen de bal opnieuw op de stip toen Lenskens het leer met de hand beroerde. “De hand was los van het lichaam”, gaf Doomen achteraf hierover aan. “Niet waar. We zijn bestolen”, reageerde Danny Jeuris bij Alken. Koen Van Helden trad op zijn gekende serene manier z’n preses bij. “Spijtig dat dit gebeurt”, zei de coach. “Lenskens hield de hand tegen het lichaam. De lijnrechte­r beaamde dat trouwens. En oké, als hij hier penalty geeft, waarom doet hij dat bij twee gelijkaard­ige fases aan de overkant niet?”

Maar een klein uurtje later voerde Van Helden een rustige babbel met Doomen, zoals het onder sportmanne­n past. “Ach, het is een rot- Bekijk de video op www.hbvl.be/fclimburg job. Ik zou het niet willen doen”, concludeer­de Van Helden. Terug naar de match. Na een bal op de lat van Tans kopte Habex de gasten zelfs op voorsprong, maar die werd weeral ongedaan gemaakt toen Bellen voor de tweede keer het leer loste en Nelissen in extremis Alken nog een punt bezorgde. Sil Rouvrois wilde niet uitspreken dat de flaters van zijn keeper Vlijtingen twee punten hadden gekost. Maar op de aangereikt­e stelling, zei de VVVcoach: “Is correct. Of het verdiend zou zijn of niet, hier konden we winnen. Tot in de slotminuut hadden we alles in de hand. En na de 3-3 haalden zij zelfs nog een bal van Tans van de lijn.”

ALKEN: Spobeck, Goffin, Punie, Manshoven, Nelissen, Foglia (77’ Soubry), Ait Salah, Corstjens (85’ Coenen), Penxten, Lenskens, Hideg. VLIJTINGEN: Bellen, Neven, Boelen (82’ Thijs), L’Ortye, Groven, Tans, Goffin, Duijsens, Coenegrach­ts, Proesmans, Habex (77’ Morganti).

DOELPUNTEN: 7’ Duijsens (op strafschop) 0-1, 41’ Foglia (op strafschop) 1-1, 60’ Ait Salah 2-1, 67’ Duijsens (op strafschop) 2-2, 82’ Habex 2-3, 90’ Nelissen 3-3.

STRAFSCHOP­PEN: 7’ Duijsens (omgezet), 41’ Foglia (omgezet), 67’ Duijsens (omgezet).

GELE KAARTEN: Punie, Corstjens, Neven. SCHEIDSREC­HTER: Doomen. TOESCHOUWE­RS: 150 (jc)

 ?? Foto SVEN DILLEN ?? Boelen probeert Foglia af te stoppen.
Foto SVEN DILLEN Boelen probeert Foglia af te stoppen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium