Het Belang van Limburg

“In voetbal telt efficiënti­e”

Gokhan Boz bezorgt zijn club de periodetit­el met twee goals

- Kris THEEUWEN

Ook na negen wedstrijde­n blijft KVV Heusden-Zolder ongeslagen leider in derde A. Maar wie dacht dat Peer SV een vogel voor de kat zou zijn, was er aan voor de moeite. Een gelijkspel was misschien eerder op zijn plaats, maar twee treffers van Boz beslisten daar anders over en bezorgen KVV de eerste periodetit­el.

Al snel werd duidelijk dat Peer niet naar Heusden was afgezakt om zich met elf achter de bal te zetten. Nadat Boz een eerste grote kans voor de thuisploeg voorlangs had geschoten, brandde Peer los. Eerst kon Janssen een combinatie Vanhees-Vanendert niet afwerken en nog geen minuut later sneed Vaesen door het midden. Maar ook zijn poging ging naast. Het tempo bleef hoog en Heusden-Zolder had moeite met de kort opzittende tegenstand­er. Op het halfuur kreeg Boz dan toch eens ruimte. Hij kon met een gelukje doelman Calleeuw door de benen spelen om zo de score te openen. Peer bleef niet bij de pakken zitten en rechtte de rug. Vanhees speelde Vanendert nog eens aan op de zestien, kreeg de bal opnieuw in de voeten en mikte de gelijkmake­r langs doelman Deelkens in de hoek. Toch kon de thuisploeg met een voorsprong de rust in gaan: Boz zette een licht toegekende strafschop voor handspel feilloos om. Na rust leek het vooral wachten tot Peer SV zich fysiek gewonnen moest geven want de hoge pressing en de felheid in duels zouden hun tol moeten eisen. Heusden-Zolder kreeg nog de beste kansen maar doelman Calleeuw hield zijn ploeg in de wedstrijd met enkele knappe reflexen. “Natuurlijk had ik liever een punt mee naar Peer genomen”, vertelde Peer-coach Corens na afloop. “Maar de jongens hebben alles gegeven. En in voetbal telt de efficiënti­e. Als we uit de drie goede kansen een keer gescoord hadden, had het er heel anders uitgezien.”

Bij KVV-coach Vanpol was er toch enige opluchting te bespeuren. “De laatste weken konden we de wedstrijde­n al vroeg in ons voordeel beslissen”, zei hij. “Tegen dit Peer was dat iets moeilijker. Maar ik ben natuurlijk blij dat we de eerste periodetit­el op zak steken.”

KVV HEUSDEN-ZOLDER: Deelkens, Özdemir, Clerix (83’ Vanheeswyc­k), Boz (80’ Laenen), Cuyvers, Vanderhoev­en, Piens, Cams, Vanhove, Vanlook (68’ Schuyten), Casas-Trobbiani.

PEER SV: Calleeuw, Claes, Vrolix (55’ Giagnacovo), Kerkhofs, Vaesen, Vanendert, Vanhees, Janssen (86’ Geuns), Martens, Nouwen, Loos.

DOELPUNTEN: 30’ Boz 1-0, 36’ Vanhees 1-1, 42’ Boz 2-1 (strafschop). STRAFSCHOP: 42’ Boz (omgezet). GELE KAARTEN: Vanhove, Deelkens, Janssen. SCHEIDSREC­HTER: Jorissen. TOESCHOUWE­RS: 100.

?? Foto RAYMOND LEMMENS ?? Laenen probeert bezoeker Nouwen de bal te ontfutsele­n.
Foto RAYMOND LEMMENS Laenen probeert bezoeker Nouwen de bal te ontfutsele­n.