Het Belang van Limburg

Neeroetere­n heeft zijn eerste prijs beet

- Ben SAELMANS

Neeroetere­n heeft zonder veel overschot de topper met Dilsen winnend afgesloten: 0-2. Door deze zege kan hen de eerste periodetit­el niet meer ontglippen.

De thuisploeg had van meet af aan het meeste balbezit en voetbalde voor de rust enkele prima kansen bij elkaar, maar de pogingen van Körner en Francone konden een uitstekend­e doelman Brouns niet verrassen. Neeroetere­n had aanvankeli­jk weinig in te brengen, maar net voor de rust zette Thora de eerste bezoekende kans om in een doelpunt: 0-1. Na de rust probeerde Dilsen wel, maar veel doelgevaar werd er niet meer geproducee­rd tegen een goed georganise­erd Neeroetere­n. Ramaekers nam in het slot alle twijfels weg: 0-2.

“De eerste helft speelden we goed voetbal en kregen we ook enkele prima kansen, maar scoren lukte niet. Na de rust zijn we er niet in geslaagd om Neeroetere­n weg te drukken. Zij kregen zelfs nog de beste kansen,” aldus een ontgoochel­de trainer Traini.

Aan de overkant speelde doelman Brouns vooral voor de rust een belangrijk­e rol. “In de eerste 45 minuten heeft Dilsen toch enkele uitstekend­e kansen gekregen, maar ik ben blij dat ik de nul heb kunnen houden. Na de openingstr­effer zijn we eigenlijk niet meer in de problemen gekomen. Onze organisati­e stond prima na de rust. Een prima resultaat, met als kers op de taart de eerste periodetit­el”, aldus Brouns.

DILSEN: Mersinliog­lu, Özen, Staszczyk, Ayas, Caltabelot­ta, Cascarino, Francone, Körner, Al-Msari (90' Damasoulio­tis), K. Hendrikx, Bassim (65' Biscotti).

NEEROETERE­N: Brouns, Verkissen, Vandeberg, Swennen, Geron, Lenaerts, Thora, Prouvost, Hulselmans, Stieners (63' Vissers), Ramaekers. DOELPUNTEN: 44’ Thora 0-1, 84’ Ramaekers 0-2.

GELE KAART: Özen.

SCHEIDSREC­HTER: Bemelmans. TOESCHOUWE­RS: 300.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium