Het Belang van Limburg

“Overlast doet kapper uit Kolderbos vertrekken”

-

Kolderbos: “Door de uitbreidin­g van een gokkantoor in de Keinkesstr­aat is de overlast in de omgeving zodanig gestegen, dat een kapper die er 25 jaar aan de slag is, besluit Kolderbos te verlaten.” Dat zei gemeentera­adslid Bianca Booms (pvda). De kapper in kwestie bevestigt, maar wil daar zelf niet op reageren uit vrees voor repressail­les. “Vooral lawaai, rondslinge­rend afval, rondhangen­de jongeren en intimidati­es zorgen voor spanning in de buurt”, zegt Booms. “Kunnen we er niet naar streven om de ruimte, waarin het gokkantoor zich bevindt, te gebruiken als een sociaal atelier?” Burgemeest­er Wim Dries (CD&V) zegt zelf niet gelukkig te zijn met de situatie in het gebied. “De jongeren die er rondhangen worden zowel door de uitbater, politie als straathoek­werkers aangesprok­en met de vraag hun eigen wijk te respectere­n. Wij hebben al heel wat geïnvestee­rd in de wijken en zullen dat ook in de toekomst blijven doen.”

E-decision: Het was nog even wennen en zoeken, maar het lijkt erop dat de gemeentera­adsleden van Genk vertrouwd raken met het elektronis­ch systeem E-decision. In dit systeem is elk dossier beschikbaa­r voor de raadsleden en kan elk raadslid aangeven of hij wil tussenkome­n of niet. Dat moet er toe leiden dat de papierberg vermindert, het secretaria­atswerk afneemt en de agenda beter kan worden beheerd.

Posthof: De beslissing van burgemeest­er Wim Dries (CD&V) om café Posthof in Kolderbos te sluiten, werd bekrachtig­d. Omwille van overlast moet de zaak van 6 januari 2019 tot 5 juli 2019 sluiten. Dat is de maximumstr­af die de burgemeest­er kan opleggen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium