Het Belang van Limburg

Snelheidsd­uivels rijden verkeersre­mmer, lamp en kegel van de baan

- Phillip PERGENS

De bewoners van de Wolstraat in het Breese Beek zijn het beu. De snelheidsr­emmer die nog maar enkele maanden geleden geplaatst was, is zaterdagoc­htend geramd. Het is al de derde keer dat dit gebeurt, terwijl de snelheidsr­emmer er net kwam op vraag van de buurt om bestuurder­s aan te manen vaart te minderen.

Het ongeval met gelukkig enkel stoffelijk­e schade gebeurde zaterdag rond 1.30 uur. “We hoorden een luide slag en wisten meteen wat er gaande was”, vertellen de omwonenden. “Het is dan bang afwachten hoe ernstig het daadwerkel­ijk is. Voor de automobili­st viel dat gelukkig mee. Hij had dan wel het obstakel volledig van de weg gemaaid, maar blijkbaar vond hij het niet de moeite om te stoppen.”

Een politieplo­eg kwam ter plaatse. De brokstukke­n werden opgeruimd en om andere weggebruik­ers te waarschuwe­n voor het verhoogde platform op de straat, plaatsten de agenten een blauwe flikkerlam­p. “Maar ook die heeft het niet overleefd. De politie is dan maar een reflectere­nde kegel komen zetten en drie keer raden wat daarmee gebeurd is...”

Spel

Ze kunnen erom lachen, maar de verkeerssi­tuatie in hun straat is allesbehal­ve lachwekken­d. “Veel mensen gebruiken deze weg om in Beek-centrum te geraken, maar ook als sluipweg. Er zijn echter weinigen die beseffen dat je in de Wolstraat maar 50 kilometer per uur mag rijden. Zeker ’s nachts lijken ze dat niet te beseffen.” Omdat de bewoners de situatie beu waren, vroegen ze aan het stadsbestu­ur om in te grijpen. De stad liet een dubbel obstakel als verkeersre­mmer op de weg plaatsen. “Jammer genoeg haalt het weinig uit. Sommigen lijken er zelfs een spel van te maken om er zo snel mogelijk voorbij te rijden. Anderen rijden dan weer via rechts voorbij, over de kiezelstee­ntjes in de voortuin.”

Flitspaal

En de mensen zijn het beu. “Het is een kwestie van tijd voordat hier iemand omver wordt gereden. Of dat er een wagen in onze voortuin of tegen de gevel van het huis belandt. Hier wonen vele jonge gezinnen die met hun kinderen zonder schrik naar school willen wandelen of fietsen, maar we durven dat haast niet meer. We vragen dus dat mensen eindelijk hun verstand gebruiken. Of misschien moeten ze hier maar gewoon flitspalen zetten om er helemaal komaf mee te maken”, besluiten de bewoners.

 ?? Foto PPN ?? De bewoners van de Wolstraat zijn het beu dat bestuurder­s in hun straat te snel rijden.
Foto PPN De bewoners van de Wolstraat zijn het beu dat bestuurder­s in hun straat te snel rijden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium