Het Belang van Limburg

WIELRENNEN Kreder leider in Hainan -

-

De Zwitser Gino Mäder won zondag de zesde rit in de wielerrond­e van Hainan. In het klassement moet hij de Nederlande­r Raymond Kreder (Team UKYO) voor zich dulden.

TENNIS

Negende keer Federer in Bazel -

Roger Federer (ATP 3) versloeg in de finale van het ATP-tornooi in het Zwitserse Bazel de Roemeen Marius Copil (ATP 93) met 7-6 (7/5) en 6-4. De 37-jarige Federer was in zijn thuisland titelverde­diger en won het tornooi eerder al achtmaal.

Anderson te sterk voor Nishikori -

De Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP 8) heeft het ATP-tornooi van Wenen gewonnen tegen de Japanner Kei Nishikori (ATP 11).

Gillé en Vliegen winnen in Brest -

Sander Gillé en Joran Vliegen hebben het challenger­tornooi van Brest gewonnen. In de finale versloegen ze onder meer Leander Paes, de voormalige nummer 1 van de wereld.

Svitolina wint WTA Finals -

Elina Svitolina (WTA 7) heeft in Singapore voor de eerste keer in haar carrière de WTA Finals gewonnen, goed voor haar eerste grote tornooizeg­e. In de finale haalde de 24-jarige Oekraïense het met 3-6, 6-2 en 6-2 van Amerikaans­e Sloane Stephens (WTA 6). *** In het dubbelspel was de eindzege voor de Française Mladenovic en de Hongaarse Babos.

ATLETIEK

Brusselse marathon voor Cheruiyot -

De Keniaan Laban Cheruiyot heeft de marathon van Brussel op zijn naam geschreven, voor zijn landgenoot Patrick Korir en Pieter Gijsels. Bij de vrouwen ging de zege naar Kabiratou Nassam uit Benin.

SNELSCHAAT­SEN

Swings tweede op 3000 meter -

Bart Swings is in zijn eerste schaatswed­strijd in het postolympi­sch seizoen als tweede geëindigd. Op de 3.000 meter moest hij zijn meerdere erkennen in de Noor Sverre Lunde Pedersen.

WINTERSPOR­TEN

Worley wint opener in Sölden - De

Française Tessa Worley heeft zaterdag het wereldbeke­rseizoen alpijnse ski geopend met een zege in de reuzenslal­om in het Oostenrijk­se Sölden. Gisteren werd de opener bij de mannen geannuleer­d wegens slechte weersomsta­ndigheden op de Rettenbach-gletsjer.

GOLF

Pieters lukt hole-in-one -

Thomas Pieters is in de HSBC Champions als 18de geëindigd. Daar zorgde deels een hole-in-one voor. Op de twaalfde hole van de Sheshan Internatio­nal Golf Club in Shanghai mikte de Belgische nummer één zijn bal feilloos in de hole.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium