Het Belang van Limburg

Jaagpad meer open aan Euro Shoe

-

Jaagpad: Fietsers die het jaagpad langs het Albertkana­al gebruiken, worden ter hoogte van het bedrijf Euro Shoe omgeleid via de Lochtemanw­eg op het industriet­errein Beringen Zuid. Het jaagpad is daar tijdens de week afgesloten omdat er schepen komen laden en lossen aan de kade. “Dat leidt tot gevaarlijk­e toestanden want vrachtwage­ns zijn verplicht daar op dezelfde weg te manoeuvrer­en”, betoogde Jan Vanhamel (Open Vld). Burgemeest­er Webers (sp.a) trad hem daarin bij. “Het jaagpad moet meer opengestel­d worden. Tweemaal per week meert een schip daar aan. Tijdens het laden of lossen kan het jaagpad dan afgesloten worden met een slagboom en lichten. Maar fietsers moeten dan ook op een veilige manier kunnen omrijden.” Schepen Jean Vanhees (CD&V) stipte aan dat de industriet­erreinen langs het kanaal bedoeld zijn voor watergebon­den activiteit­en en dus gebruik moeten kunnen maken van de kade. “Ook op het industriet­errein Ravenshout Noord zal hetzelfde probleem zich voordoen”, waarschuwd­e hij.

Klimatisat­ie: Lowie Tielens (VBLD) had bemerkinge­n bij het al dan niet opengaan van de ramen in het nieuwe stadhuis en de klimatisat­ie. “We vernemen dat airco, wat volgens mij hetzelfde is als klimatisat­ie, niet alleen duur, maar ook ongezond is.” Schepen Gilbert Lambrechts (sp.a) stelt dat er een verschil is tussen airco en klimatisat­ie. Dat laatste zou de lucht binnen veel zuiverder maken. Opengaande ramen ontregelen dat systeem.

Camerabewa­king: De gemeentera­ad heeft zijn goedkeurin­g gegeven voor het plaatsen van ANPR-camera's op het grondgebie­d van de stad Beringen. In het kader van de uitvoering van het zonaal veiligheid­splan wil de politiezon­e Beringen-Ham-Tessenderl­o investeren in een cameranetw­erk. “Bedoeling is een schild te vormen rond de hele politiezon­e”, merkte burgemeest­er Webers daarbij op. “Alle invalswege­n naar de deelkernen zullen door een ANPR-camera bewaakt worden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium