Het Belang van Limburg

Foutje in planning kost 78.000 euro

-

Hombroekst­raat: Raadslid Christiaan Hex (Best) zag in de eindrekeni­ng van de heraanleg van de Hombroekst­raat dat de gemeente hiervoor 78.000 meer betaald had dan oorspronke­lijk geraamd. Schepen van Openbare Werken Bert Vertessen (N-VA) legde uit: “De heraanleg van de straat met nieuwe riolering kostte 860.000 euro waarvan het overgrote deel betaald wordt door Aquafin en de Vlaamse overheid. Het gemeenteli­jk aandeel was geraamd op 60.000 euro. In dezelfde periode hebben enkele buurtbewon­ers nieuwe stoepen aangelegd. Volgens het gemeenteli­jk stoepenpla­n kregen ze de klinkers gratis van de gemeente. Bij de aanleg van de stoepen is bij de aansluitin­g op de wegrand het pas heraangele­gde asfalt beschadigd. Het verbeteren van de beschadigi­ng met aangepaste boordstene­n is duurder uitgevalle­n dan gedacht.”

“Het niet inplannen van de stoepenaan­leg op een straat waar pas riolering en wegdek vernieuwd zijn, kost de gemeente dus 78.000 euro. Duur ‘foutje”, besloot Hex. Vertessen verzekerde dat “bij volgende werken steeds op voorhand zal gekeken worden of er ook nieuwe stoepen gepland zijn.”

Chiromeisj­es: De chiromeisj­es van Hoeselt-centrum zijn volgens Hex ongerust over de huur die zij zouden moeten betalen aan de gemeente wanneer zij de – nog te renoveren – lokalen in de oude bibliothee­k betrekken. “Bij buurgemeen­ten moeten jeugdgroep­en niets betalen voor gemeenteli­jke infrastruc­tuur.” Schepen van Jeugd Yves Croux (Vld) suste: “Er is wat onrust omdat gekeken werd naar het huurcontra­ct dat de gemeente sloot met de Chiro van Hern. Die kregen zes jaar geleden een nieuwbouw en betalen daarvoor de eerste 18 jaar slechts één euro huur per maand omdat rekening gehouden werd met het eigen werk van leiders en ouders. Voor de chiromeisj­es Hoeselt ligt alles nog open. Ook de wijze waarop de lokalen beheerd zullen worden. Een vzw van de chiromeisj­es zou dit kunnen doen en dan via doorverhuu­r van lokalen zelf ook geld ontvangen.”(frpe)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium