Het Belang van Limburg

Rapper Kanye West brengt blitzbezoe­k aan Houthalen

Amerikaans­e wereldster bezoekt basketweds­trijd in sporthal Lakerveld

- FOTO RC

Sensatie in Houthalen-Helchteren gisterenav­ond: tijdens een basketbalw­edstrijd in sporthal Lakerveld dook niemand minder dan de wereldbero­emde rapper Kanye West op. De man van Kim Kardashian bracht een onaangekon­digd bezoek aan een wedstrijd van Hubo Limburg United Academy tegen de Amerikaans­e Junior Basketball Associatio­n.

HOUTHALEN-HELCHTEREN/GENK - Sensatie in Houthalen gisterenav­ond: tijdens een basketbalw­edstrijd in sporthal Lakerveld dook niemand minder dan de wereldbero­emde rapper Kanye West op. “We wisten pas kort voor de wedstrijd dat hij zou komen. Vooraf wisten we er compleet niks van”, vertelt Odell Hodge van Limburg United. Na de match trok Kanye naar Genk, waar hij een hapje ging eten in Shopping 1.

Het ongeloof was aanvankeli­jk groot in sporthal Lakerveld. Niemand minder dan Kanye West, oftewel de echtgenoot van Kim Kardashian, woonde de basketweds­trijd tussen Hubo Limburg United Academy en de Amerikaans­e Junior Basketball Associatio­n (JBA) bij. Ye – zoals de rapper tegenwoord­ig door het leven gaat – volgde de wedstrijd vanop de eerste rij, op een plastieken stoeltje naast de Amerikaans­e mediaperso­onlijkheid LaVar Ball, eigenaar van de ploeg. “We wisten pas kort voor de wedstrijd dat Kanye West zou komen. Vooraf wisten we er compleet niks van”, vertelt Odell Hodge, team support manager bij Limburg United. “LaVar is onze gast thuis, hij vertelde het me op weg naar de sporthal tussen neus en lippen door. Of we iets speciaals moesten voorzien? Daar hadden we gewoon de tijd niet voor. En het werd ook niet verwacht.” “Wat hij na de match gaat doen, is me echt niet duidelijk”, lacht Odell Hodge. “Ik vermoed dat Kanye snel weer op het vliegtuig zal stappen. Tenzij hij nog samen met LaVar een stapje in de wereld gaat zetten?”

Shopping 1

Dat stapje in de wereld ging voor Kanye West richting Genk. Daar ging de rapper na de wedstrijd eten in Olive, een restaurant in Shopping 1. En dat nieuws deed snel de ronde in Genk. Heel wat fans hadden zich buiten opgesteld in de hoop een glimp op te vangen van de ster. West wilde trouwens eigenlijk iets gaan eten in restaurant Fratelli in Houthalen, maar daar vonden ze het niet zo vanzelfspr­ekend om de zaak leeg te maken voor de komst van Ye. In Olive in Shopping 1 kon dat wel. Medewerker­s werd gevraagd hun gsm niet boven te halen, klanten werd gevraagd zo snel mogelijk hun maaltijd af te ronden en de zaak te verlaten. “Neen, we wisten aanvankeli­jk niet dat hij kwam”, zegt een van de werknemers van Olive. “Het was op het laatste moment dat alles moest schuiven. Nu ja, het gebeurt ook niet alle dagen dat zo’n superster bij ons over de vloer komt.”

Yeezy

Kanye West is een Amerikaans­e producer en rapper die maar liefst 21 Grammy Awards op zijn schouw heeft staan. Maar Ye is ook modeontwer­per. Voor Nike ontwerpt hij sportkledi­ng onder de merknaam Yeezy. LaVar Ball zou zijn team maar wat graag in Yeezyoutfi­ts zien spelen. De ontmoetten elkaar vorige zaterdagav­ond voor het eerst in de studio’s van de Amerikaans­e tv-zender ESPN, maar zijn nu al boezemvrie­nden. Daarom kwam Kanye zijn maatje LaVar en diens zonen gisteren in Houthalen aanmoedige­n. Daarbij begroette hij ook uitvoerig het verraste publiek. De refs legden daarvoor zelfs even de par-

Of we iets speciaals moesten voorzien? Daar hadden we gewoon de tijd niet voor. En het werd ook niet verwacht

Odell HODGE Limburg United

tij, die al aan de gang was toen hij arriveerde, stil. Kanye West begroette na de wedstrijd ook de spelers van beide teams. Een hele belevenis voor de jongelinge­n van Limburg United , die er al een topavond hadden opzitten en op deze manier nog extra verrast werden. Vanop zijn stoeltje hield Kanye zich wel niet alleen met de match bezig. Op Twitter schreef hij dat de rapper – die de laatste tijd in Amerika in het oog van de storm stond met zijn pro-Trump-uitspraken, dat hij zich voortaan niet meer met politiek wil bezighoude­n, “enkel nog met creatieve dingen”.

Basketzone­n

LaVar Ball, eigenaar van de tegenstand­ers van Limburg United is, zacht gezegd, een ‘speciallek­e’. De mediaperso­onlijkheid en zakenman heeft drie basketball­ende zonen. “De beste drie in Amerika”, vindt LaVar. Lonzo maakt alleszins de droom een beetje waar: hij speelt aan de zijde van onder meer LeBron James bij de Los Angeles Lakers. De twee andere jongens, LiAngelo en LaMelo, spelen bij Balls eigen team de Junior Basketball Associatio­n (JBA).

Het was dinsdagavo­nd trouwens spektakel troef in de volledig gevulde Lakerveld-sporthal (1.200 toeschouwe­rs). Beide ploegen speelden run and gun-basketbal van het zuiverste soort. Met 138163 trok het JBA USA-team uiteindeli­jk aan het langste eind, een uitslag die alles zegt.

 ??  ??
 ?? Foto HBVL ?? Kanye West nam uitvoerig de tijd om het publiek te ontmoeten en om foto’s met de spelers te maken.
Foto HBVL Kanye West nam uitvoerig de tijd om het publiek te ontmoeten en om foto’s met de spelers te maken.
 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? Aan de deuren van Shopping 1 wachtte een groep fans op Kanye West, die een hapje zat te eten in restaurant Olive.
FOTO CHRIS NELIS Aan de deuren van Shopping 1 wachtte een groep fans op Kanye West, die een hapje zat te eten in restaurant Olive.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium