Het Belang van Limburg

Familie zit met vragen nu blijkt dat Bonkoffsky toch niet de Reus is

-

Het gerecht is formeel: Christiaan Bonkoffsky (foto) wordt niet langer beschouwd als de mogelijke Reus van de Bende van Nijvel. Maar de familie van de voormalige rijkswacht­er is daar niet mee opgezet.

Het leek een beslissend­e doorbraak, toen vorig jaar bekendraak­te dat Christiaan Bonkoffsky op zijn sterfbed aan zijn broer had bekend dat hij had deelgenome­n aan de moordparti­jen van de Bende van Nijvel. Maar na grondig onderzoek is het federaal parket tot de conclusie gekomen dat Bonfkoffsk­y toch niet de Reus kan zijn.

“Wij worden in een slecht daglicht geplaatst zonder daar enige uitleg voor te krijgen. Heeft het gerecht een andere Reus geidentifi­ceerd?”, reageert de familie Bonkoffsky bij monde van haar advocaat, Geert Lenssens. “De familie heeft het gevoel dat de getuigenis plots onbetrouwb­aar wordt geacht”, zegt Lenssens. “Terwijl het gerecht een jaar geleden bijzonder opgetogen was en overtuigd leek op het goede spoor te zitten.”

De familie vraagt zich ook af waarom er geen DNA-onderzoek is gebeurd op een horloge van Christiaan Bonkoffsky, dat zij aan het gerecht had doorgespee­ld. “En maakte de massale aanwezighe­id van politie bij het overlijden van Chris aan diens woning deel uit van een officieel onderzoek? Waarom werden de broer en schoonzus van Chris toen uit de woning geweerd?”

Volgens Lenssens is het voor de familie Bonkoffsky duidelijk dat de piste, die rechtstree­ks naar de rijkswacht leidt, bij bepaalde mensen op weinig enthousias­me kan rekenen. Zij willen met hun vele vragen binnenkort naar het federaal parket stappen.

 ?? FOTO HBVL ??
FOTO HBVL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium