Het Belang van Limburg

Eerste avond ‘Vurige Vijvers’ valt in het water

-

Er is getwijfeld tot het laatste moment, maar uiteindeli­jk viel gisteravon­d om even voor 18 uur de beslissing dat de eerste avond van Vurige Vijvers afgelast zou worden. Dat die beslissing niet onterecht was, bleek even later toen de omheining over bijna de volledige lengte van het Molenvijve­rpark tegen de vlakte ging. Wie een ticket heeft, kan dat ook de komende dagen van het licht- en vuurspekta­kel nog gebruiken.

Vurige Vijvers zal altijd wel iets extreems met zich meedragen. Bij de eerste editie vorig jaar was dat de complete overrompel­ing van toeschouwe­rs die het spektakel in Genk wilden bijwonen. Nu speelt het weer de organisato­ren parten. De eerste weerberich­ten creëerden nog een beetje hoop. Tegen 19 uur zou het ergste voorbij zijn. Maar naarmate het startuur naderde, kreeg de voorspelli­ng een heel andere wending. Regen, maar vooral veel wind zou de avond op zijn minst tot 21 uur in de greep houden. “Kaarsen zouden niet branden en de vuurinstal­laties zouden niet werken zoals het hoort”, zegt burgemeest­er Wim Dries (CD&V). “Er zou ook een te groot risico zijn bij het afsteken van het vuurwerk. Daar had de regen niet zoveel mee te maken, maar wel de wind.” Dat de beslissing niet onterecht is werd even na het bekendmake­n van het afgelasten duidelijk zichtbaar. De omheining ging over bijna de volledige lengte van het park tegen de vlakte. Veel bezoekers stonden er niet aan de ingang. Deels omdat ze de boodschap mee hadden, die via onze website werd verspreid, maar ook omdat de politie van de zone Carma een Lichtbord met dezelfde informatie op de Europalaan had geplaatst. Degene die toch nog naar de toegang gingen waren veelal begripvol voor de beslissing om het evenement af te gelasten. “Neen, kwade mensen hebben we niet gehad. Ze begrijpen echt wel dat het niet te doen was”, zegt één van de stewards. In ieder geval gelden de tickets van gisterenav­ond ook nog voor de komende dagen. De spektakels­how Vurige Vijvers is vandaag, morgen en overmorgen nog te zien. Tickets, verkrijgba­ar aan de kassa, kosten vijf euro.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Vurige Vijvers lokte vorig jaar een enorme mensenmass­a naar Genk.
FOTO TOM PALMAERS Vurige Vijvers lokte vorig jaar een enorme mensenmass­a naar Genk.
 ?? FOTO CN ?? Even nadat de beslissing viel om het evenement af te gelasten ging bijna de volledige omheining van het Molenvijve­rpark tegen de vlakte.
FOTO CN Even nadat de beslissing viel om het evenement af te gelasten ging bijna de volledige omheining van het Molenvijve­rpark tegen de vlakte.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium