Het Belang van Limburg

“Helaas ben ik geen kopbalspec­ialist”

Invallers Ceballos en De Norre bezorgen Kanaries ei zo na een punt

- Pieter VANLOMMEL

Op een doorweekt Mambourg verloor STVV haar tweede uitwedstri­jd op rij. De tactische en gesloten match tussen de Zebra’s en de Kanaries kantelde uiteindeli­jk verdiend in het voordeel van de thuisploeg, al had er na 90 minuten net zo goed 1-1 op het bord kunnen staan. “Mijn kopbal moest erin”, sakkerde Casper De Norre na afloop.

Al na een kwart wedstrijd werd duidelijk dat de ploeg die het meest efficiënt zou zijn ook aan het langste eind zou trekken. Vlak voor rust had De Sart de 1-0 aan de voet, maar hij knalde op de voet van Penneteau. Toen Benavente halfweg de tweede helft voor de verdiende 1-0 tekende, leken de Kanaries uitgedoofd. Toch kwamen ze nog twee keer heel dicht bij de gelijkmake­r, via de voet en het hoofd van een Truiense invaller. De bij de rust ingevallen Ceballos haalde een paar keer uit vanuit de tweede lijn, zijn beste uithaal zoefde maar centimeter­s naast de paal. “Ik probeerde hard en laag te trappen zodat de bal zou doorschuiv­en op het natte veld”, verklaarde de Spanjaard na afloop. “Dat gebeurde ook en ik dacht echt dat die bal binnen zou gaan. Jammer. Het was geen goeie match, maar met wat meer geluk hadden we hier wel kunnen winnen. Dan was er geen vuiltje aan de lucht. Nu rest ons zondag tegen Zulte Waregem maar één opdracht: winnen.”

Door de krappe voorsprong van Charleroi bleef het spannend tot het einde. De wederoptre­dende De Norre bleek onvoldoend­e fit om aan de aftrap te beginnen dus kwam hij zijn degelijke vervanger Acolatse pas in de slotfase aflossen. In de resterende acht minuten legde de Herkenaar de luidruchti­ge thuisaanha­ng echter ei zo na het zwijgen op toen hij diep in blessureti­jd rakelings over knikte.

Schijtmatc­h

“Normaal ga ik nooit mee bij corners, maar nu deed ik dat wel omdat het onze laatste kans zou zijn”, deed de linksachte­r zijn verhaal. “Ik dacht dat de bal in de tweede zone zou belanden dus stelde ik me daar op. Ik kon ook koppen en mikte naar rechts, maar de bal vloog net over. Helaas is koppen niet mijn specialite­it. Het was anders wat geweest om zo diep in blessureti­jd nog op gelijke hoogte te komen. Dan hadden we deze ‘schijtmatc­h’ toch nog positief kunnen afsluiten.” STVV liet zo de mogelijkhe­id schieten om - althans voor even - de top zes in te duiken. Al wilde De Norre niet over een gemiste kans spreken. “Ach, vorig jaar lagen we bijna een heel seizoen lang op koers voor playoff 1, maar grepen we er uiteindeli­jk naast. Dan duik ik nu liever pas op de laatste speeldag in die top zes om er wel in te blijven. Zolang we in de buurt van die eerste zes blijven is het goed.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? De Norre knikte de gelijkmake­r in blessureti­jd over.
FOTO JEFFREY GAENS De Norre knikte de gelijkmake­r in blessureti­jd over.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium