Het Belang van Limburg

“Fout van hele ploeg”

Kanaries zien het licht uitgaan in het Zwarte Land

- Sven CLAES

STVV liep tegen Charleroi tegen een nieuwe uitnederla­ag aan. Eén moment van onopletten­dheid in de Truiense verdedigin­g was voldoende om puntenloos naar Stayen terug te keren. “Het was buitenspel”, reageerde een aangeslage­n Takehiro Tomiyasu. Ploegmaat Pol Garcia Tena eiste snel beterschap na de één op negen. “We moeten terug naar de mentalitei­t van het begin van het seizoen.”

Na twintig minuten in de tweede helft belandde een verre voorzet van Marco Ilaimahari­tra over de hoofden van Pol Garcia Tena en Takehiro Tomiyasu. Cristian Benavente stond moederziel alleen aan de tweede paal om doelman Kenny Steppe kansloot te laten. “Ik keek naar Jorge Teixeira om de buitenspel­val te openen”, legt de Japanner uit. “In mijn ogen moest er dan ook voor buitenspel gefloten worden voor Osimhen, want hij neemt toch deel aan het spel? Ik stond namelijk op dezelfde lijn met Teixeira. We zullen de beelden grondig moeten analyseren wat er allemaal verkeerd liep. Het was zeker niet alleen mijn fout.”

Boze Spanjaard

Bij collega Pol Garcia Tena kwam de stoom uit zijn oren. “Dat moment was een collectief falen van de hele ploeg, niet alleen van de verdedigin­g. Het was een fout, maar daardoor verliezen we wel de wedstrijd. We moeten terug naar de mentalitei­t van het begin van het seizoen. We moeten niet praten over play-off 1. We zijn niet de grootste ploeg met veel geld in deze competitie. We weten dat we harder moeten werken dan andere teams om een resultaat te behalen. Ik ben dan ook boos. Met één punt uit de laatste drie wedstrijde­n kan je niet tevreden zijn. We weten dat we beter kunnen, maar we tonen het niet meer.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Op het einde van de match liet De Norre nog een grote kopbalkans liggen.
FOTO JEFFREY GAENS Op het einde van de match liet De Norre nog een grote kopbalkans liggen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium