Het Belang van Limburg

Thorup valt van zijn roze wolk

-

AA Gent kan mopperen over het terugdraai­en van een strafschop na tussenkoms­t van de videoref (VAR), maar de hand in eigen boezem steken is op zijn plaats na de 3-1-nederlaag in Moeskroen. De nieuwe coach Jess Thorup wordt na twee opeenvolge­nde zeges brutaal van zijn roze wolk gehaald.

AA Gent ging in Moeskroen op zoek naar een negen op negen onder de nieuwe coach Jess Thorup, maar al snel werd duidelijk dat dat geen makkelijke zaak zou worden. Moeskroen is onder Bernd Storck geen dood vogeltje, de ploeg staat op het veld met een idee. De thuisploeg kwam op voorsprong na balverlies van Esiti onder druk. Amallah kapte makkelijk Plastun uit en trapte de bal via Dejaegere in de korte hoek binnen. Gent-doelman Lovre Kalinic, terug uit blessure, had beter moeten doen.

AA Gent leek langszij te komen toen Limbombe na mistasten van Gulan op Butez afging. De Moeskroen-doelman maakte contact met de rechtsbuit­en van AA Gent en ref Wim Smet wees naar de stip. Na tussenkoms­t van de videoref (VAR) herzag Smet echter zijn beslissing. De beslissing om geen strafschop te geven viel absoluut te verdedigen. Butez raakte de bal licht en Limbombe leek het contact te zoeken. Anderzijds viel er ook iets voor te zeggen dat Butez de doorgang versperde voor Limbombe, terwijl de bal panklaar lag. De hamvraag was of de VAR moest ingrijpen en Smet zijn beslissing herzien als het geen zwartwit-situatie was.

Op slag van rust kregen de Buffalo’s een nieuwe mokerslag, want Van Durmen maakte er bij opnieuw een tegenstoot 2-0 van. Souquet ging niet vrijuit. Moeskroen bleef ook na rust gevaarlijk uitbreken. Kalinic hield AA Gent overeind toen Benson Asare en Plastun in de wind zette. Thorup bracht David en Koita in en schoof met zijn pionnen in een poging het tij te keren. Het bleek een maat voor niets. Een kwartier voor tijd liet Rosted zich aftroeven door Pierrot: 3-0. De deklat hield Pierrot wat later van de 4-0. Moeskroen liet tal van kansen op een vierde treffer liggen zodat Chakvetadz­e nog kon milderen tot 3-1. MOESKROEN: Butez (6), Vojvoda (6), Dussenne (6), Boya (7), Gulan (6), Bakic (5), Van Durmen (7), Mohamed (7), Benson (7), Pierrot (7), Amallah (8) AA GENT: Kalinic (5), Souquet (4), Rosted (4), Plastun (5), Asare (5), Limbombe (6),Yaremchuk (5), Dejaegere (6), Chakvetadz­e (5), Andrijasev­ic (6), Esiti (5)

VERVANGING­EN: 42’ Bakid door Godeau (6), 58’ Limbombe door David (6), 67’ Andrijasev­ic door Koita (6), 77’ Amallah door Olinga, 82’ Yaremchuk door Awoniyi, 90+2’ Pierrot door Mbombo DOELPUNTEN: 17’ Amallah (Bakic) 1-0, 45+2’ Van Durmen 2-0, 76’ Pierrot (Benson)3-0, 89’ Chakvetadz­e (David) 3-1

GELE KAARTEN: 27’ Vojvoda, 78’ Olinga

RODE KAARTEN: geen

TOESCHOUWE­RS: 3.378 SCHEIDSREC­HTER: Wim Smet (6)

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Jess Thorup.
FOTO PHOTO NEWS Jess Thorup.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium