Het Belang van Limburg

“We zijn nog fris genoeg om bepalend te zijn”

-

Na de verplaatsi­ngen naar Besiktas en Standard speelt KRC Genk met Antwerp FC haar derde uitwedstri­jd in één week tijd. Philippe Clement (foto) beseft dat zijn spelersgro­ep op de Bosuil tot het uiterste zal moeten gaan. “Heel fris zijn we niet, maar wel fris genoeg om bepalend te zijn.”

1 FRISHEID

Het drukke programma eist zijn tol in de Luminus Arena. De laatste nieuwe patiënt in de Genkse ziekenboeg is Jhon Lucumi. Clement: “Het is aan andere spelers om op te staan, zoals Bryan Heynen de voorbije weken bewezen heeft. De matchen volgen elkaar nu snel op, dus een heel fris KRC Genk zal vanavond niemand zien, maar wel fris genoeg om bepalend te zijn.”

2 EXTERNE DRUK

De Genkse selectie wordt steeds meer genoemd als titelkandi­daat. “Iedereen mag zo hard roepen als ze willen”, aldus Clement. “Mijn spelers kunnen zich daarvoor afsluiten. Ze doen dat steeds beter en beter. We bereiden alles tot in de puntjes voor, zodat de ploeg bijvoorbee­ld niet schrikt als ze een enorm stadion betreedt. Het gaf een kick dat de supporters van Besiktas plots ook onze supporters werden. Al zal dat op Antwerp natuurlijk niet gebeuren.”

3 MENTALE STERKTE

KRC Genk speelt totaal onbevangen. Het geloof is sterk aanwezig in de spelersgro­ep. Jere Uronen: “We hebben veel vertrouwen in eigen kunnen, maar ook in dat van de ploegmaats. Het maakt ons totaal niet uit of we nu op Besiktas, op Standard, op Antwerp of in China voetballen. Het zijn niet de supporters die ons bekampen, maar nog altijd de spelers. Als wij het goed doen, brengen we anderen in de problemen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium