Het Belang van Limburg

Eerste keus ondanks de kritiek

De teller van RENAUD EMOND staat in 2018 al op 22 goals

- Bob FAESEN

Door de vormcrisis van Orlando Sa en het gebrek aan ritme bij Obbi Oulare is Renaud Emond op dit moment zeker van zijn plek bij Standard. Toch verdwijnt de kritiek op de spits nooit, zo liet hij zondag tegen KRC Genk nog twee goede kansen liggen. Maar door zijn 22 treffers dit kalenderja­ar heeft hij zijn plek afgedwonge­n. “Al had ik meer kunnen scoren”, geeft de 26-jarige aanvaller toe.

Renaud Emond zit dit seizoen aan acht goals. Hij staat te boek als pure spits, iemand met een neus voor de goal, maar mist ook weleens een kans. Tegen Genk bijvoorbee­ld. En dus laaide de aloude discussie opnieuw op. Is Emond goed genoeg voor een Belgische topclub? De spits heeft het al zo vaak gelezen en gehoord dat hij er immuun voor is geworden. Zijn verhaal - dat van de wederopsta­nding - is bekend.

“Mijn seizoen? Niet positief of negatief ”, begint de Luikse nummer 9. “Ik heb acht goals gemaakt, maar ik kan nog beter. Ik had er meer kunnen maken. Tegen Genk schoot ik een goeie kans tegen een verdediger, bij de andere was ik net mijn loopactie aan het afronden en kwam de bal ietsje te hard. Toen ik wel scoorde, had ik de pech dat mijn goal werd afgekeurd. Maar 2018 blijft het beste jaar van mijn loopbaan. Sinds januari heb ik geregeld het doel weten te vinden. Ik heb hard gewerkt om mijn plaats te bemachtige­n en die te houden.”

Geen concurrent­ie?

Al moet Emond nu niet meteen Trond Sollied heeft bij Lokeren zijn handtekeni­ng gezet onder een contract tot het einde van het seizoen, met optie. Pas vrijdag staat hij op het trainingsv­eld, dinsdag volgde hij vanuit zijn wagen de training van zijn nieuwe club, waarmee hij de traditie van voorzitter Roger Lambrecht voortzet. “Het klopt dat mijn laatste opdracht al van 2013 dateert, maar het kriebelde om weer op het veld te staan”, aldus de 59-jarige coach. “Maar wees gerust: ik volgde het voetbal nog steeds op de voet, dat voelde bijna aan als een dagtaak.”

Nu volgt dus een nieuwe uitdaging: Lokeren uit de onderste regionen loodsen. “Ik wil de spelers individuee­l beter leren kennen en zal uitgebreid ook met de staf kennismake­n. Ik wil deze traditiecl­ub helpen in de mate van het mogelijke.” Vrijdag wordt Sollied officieel voorgestel­d op Daknam.

ANDERLECHT - LOKEREN

DONDERDAG 14.30 UUR SCHEIDSREC­HTER: Lawrence Visser

ANDERLECHT: Didillon, Vranjes, Sanneh, Lawrence, Saelemaeke­rs, Kums, Trebel, Saief, Gerkens, Bakkali, Dimata INVALLERS: Boeckx, Bornauw, Milic, Najar, Makarenko, Amuzu, Musona, Santini GEBLESSEER­D: Cobbaut, Dauda, Sowah OP 1 KAART VAN SCHORSING: Santini

LOKEREN: De Wolf, Tirpan, Filipovic, Deschacht, Ben-Harush, Overmeire, Marecek, De Ridder, Cevallos, Hupperts, Jovanovic

INVALLERS: Verhulst, Mantel, Skulason, Monsecour, Michel, Diaby, Terki, Rassoul, Lawal, Miric, Saroka

GEBLESSEER­D: Mpati, Van Moerzeke, Benchaib

OP 1 KAART VAN SCHORSING: Cevallos, Tirpan

 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Emond met zijn inmiddels bekende vreugdegeb­aar.
Foto PHOTO NEWS Emond met zijn inmiddels bekende vreugdegeb­aar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium