Het Belang van Limburg

Hebad maakt een goede beurt

- Luc ERALY

Hebad 1 heeft vorig weekend een aarzelende competitie­start rechtgezet met een vier op vier tegen titelfavor­iet Bad 79 en thuisploeg W&L. Ook promovendu­s Hebad 2 presteerde sterk.

“We zijn heel blij met deze belangrijk­e punten tegen rechtstree­kse concurrent­en”, reageert Hebad 1-coach Jan Declercq. “De play-offs mogen ons nu niet meer ontsnappen. Ik denk dat we zelfs hoger mogen kijken om ons te plaatsen voor de top twee en zo een gunstige uitgangspo­sitie te bereiken voor de finales in de eindfase.”

Ook Hebad 2 maakte een goede beurt met een 5-3-zege tegen Grace en een 4-4-gelijkspel tegen titelfavor­iet Oupeye. “We hadden vooraf gerekend op één of twee punten, maar zeker geen drie. Toch blijft onze ambitie om een rustig seizoen te draaien”, zegt Laura Poelmans.

Provincial­e titelstrij­d

Komend weekend zijn alle ogen gericht op de provincial­e kampioensc­happen in sportcentr­um De Damburg in Bocholt. Sofie van de Kerkhof, Silke Thys, Kenneth Verboven en Bart Mentens starten als favorieten in de B-categorie.

Bij de C’s is het uitkijken naar de clash tussen de gevestigde waarden Marleen Loos en Anja Lemmens tegen de jonge talenten Maite Geybels, Kyara Dubois en Lindsey Wenzlawski, terwijl bij de heren de youngsters Robbert Huybrecht en Thor Buellens op de provincial­e titels mikken.

“Ik kan mijn provincial­e titels niet meer tellen, zoveel heb ik er al gewonnen, maar een nieuwe in het dames dubbel kan er altijd nog bij”, lacht Anja Lemmens. “Voor ons is dit Limburgs kampioensc­hap ook een mooie test met het oog op de Belgische kampioensc­happen voor de jeugd, die later in november plaatsvind­en”, zegt Maite Geybels.

Het PK start zowel zaterdag als zondag om 10.00u.

 ?? FOTO LE ?? Laura Poelmans.
FOTO LE Laura Poelmans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium