Het Belang van Limburg

“Eén stap terug en erna wie weet twee vooruit”

ZEV VAN MELICK wil carrière herlancere­n in België

- Marc TRUYERS

In de inhaalweds­trijd tegen Lyra-Lierse staat er voor BilzenWalt­wilder woensdagav­ond enorm veel op het spel. Bij winst klimt de thuisploeg liefst zes plaatsen, naar een mooie zevende plaats. “Dat is ook waar we thuis horen,” vindt Zev Van Melick. “Voorlopig staan we nog ver onder onze waarde geklasseer­d. Met ons spelersmat­eriaal moeten we minimaal in de middenmoot staan.”

Met zijn hippe voornaam (“Zev is Hebreeuws voor wolf”) en zijn modieus opgestoken kapsel (“ik heb mijn haar nog nooit laten knippen”) lijkt de 21-jarige Nederlande­r zo weggelopen uit een modemagazi­ne. Maar de nieuwe aanwinst van Bilzen-Waltwilder wil maar één ding en dat is lekker (voet)ballen. Liefst zo hoog mogelijk.

MVV

“Ik woon in Hulsberg vlak bij Valkenburg en heb in mijn jeugd bij verschille­nde grote ploegen in de buurt getest. Uiteindeli­jk ben ik bij MVV beland waar ik 12 jaar heb gespeeld. Mijn debuut in het eerste elftal van MVV was ook meteen mijn laatste wedstrijd. Vanaf toen ben ik beginnen sukkelen met mijn kuiten. Ik bleek het compartime­ntsyndroom te hebben waarvoor ik 1,5 jaar in behandelin­g ben geweest bij sportarts Stijn Indeherber­ge. Nadat ik genezen was verklaard, hadden ze bij MVV twijfels rond mijn fysieke paraatheid. Bilzen-Waltwilder had mij vorige winter al eens gecontacte­erd en toen ze nu opnieuw belden, hebben ze mij kunnen overtuigen. Ik was bereid een stap terug te zetten om nadien misschien opnieuw twee stappen vooruit te zetten. In Nederland of België, dat maakt me niet veel uit. Waarom niet bij Bilzen?” Van Melick wordt door trainer Eurlings meestal als linkerflan­kverdedige­r uitgespeel­d maar dat is niet helemaal zijn favoriete positie. “Van nature ben ik opgeleid als een verdedigen­de linkermidd­envelder. Centraal in de defensie kan ik ook wel uit de voeten. Op die positie komt mijn traptechni­ek beter tot zijn recht. Meestal met links maar rechts lukt me ook wel aardig.”

Traditiepl­oeg

Tegen het tweede geklasseer­de Lyra-Lierse verwacht Van Melick vuurwerk. “Ik heb begrepen dat Lierse een echte traditiepl­oeg is. Ze staan natuurlijk niet voor niets op die tweede plaats maar wij hoeven voor niemand bang te zijn.” “Er is natuurlijk wel een niveauvers­chil met MVV, maar al bij al valt het hier best nog wel mee. Het is al enkele keren gebleken dat we het tegen fysieke ploegen moeilijk hebben. Maar tegen ploegen die willen voetballen, liggen we niet onder, omdat we zoveel kwaliteit aan de bal hebben. Zeker op het snelle kunstgras komen die voetballen­de kwaliteite­n tot uiting”, besluit Van Melick die in Tilburg sport-marketing studeert.

Membruggen-H.-Millen

BILZEN-WALTWILDER BILZEN-WALTWILDER:

El Ghoulbzour­i (adductoren) is twijfelach­tig. Godard is er opnieuw bij. (matr)

DE KERN: Dengis, Schoubs, Lacroix, Mayala, Weerts, Swijngedou­w, Van Melick, El Ghoulbzour­i (?), Godard, Zejnilovic, Heleven, Theunissen, Doomen, Oussalah, K. Appermont, Ubachs.

Donderdag

In derde provincial­e C staat donderdag (15.00u) Membruggen-H.-Millen geprogramm­eerd. De wedstrijd was aanvankeli­jk voorzien op 9 december, maar dan houdt Membruggen haar jaarlijkse Après-Ski party. De thuisploeg mist Vincent (geschorst) en Merken (vakantie), bij de bezoekers zijn Melo Ferreira Pachee, Snyders en Reynaerts er niet bij. Marien komt uit schorsing.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? “In Nederland of België voetballen, dat maakt me niet veel uit. Waarom niet bij Bilzen?”, verklaart Van Melick.
FOTO JEFFREY GAENS “In Nederland of België voetballen, dat maakt me niet veel uit. Waarom niet bij Bilzen?”, verklaart Van Melick.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium