Het Belang van Limburg

Uitbater slachthuis legt boeken neer

Zaakvoerde­rs ontkennen definitiev­e sluiting en schuldenbe­rg

- Phillip PERGENS

Er is onrust bij de leverancie­rs van bvba Meat Benelux, een vennootsch­ap achter de uitbating van het slachthuis in Eisden. De rechtbank van koophandel heeft het faillissem­ent uitgesprok­en nadat eind vorige week de boeken werden neergelegd. “Wie gaat de facturen nu betalen?”, luidt het. Zaakvoerde­r Luc Hendrickx ontkent. “Die bvba heeft niets met het slachthuis te maken”, zegt hij. “We gaan over een maand opnieuw open”, zegt neef Maarten Hendrickx, die de site overneemt.

Er is onrust bij de mensen die levende dieren leverden aan het slachthuis van Eisden. Zij factureerd­en tot een maand geleden nog aan de bvba Meat Benelux. Die vennootsch­ap van zaakvoerde­r Luc Hendrickx heeft eind vorige week de boeken neergelegd en dat werd nu door de rechtbank van koophandel bevestigd. Terwijl de vestiging al een maand geleden de deuren sloot wegens verbouwing­swerken, raakte het nieuws van het faillissem­ent ook tot bij de leverancie­rs. “Wie gaat de facturen nu betalen?”, vragen ze zich af. Voor sommigen zouden er nog facturen van 40 tot 50.000 euro openstaan. De schuldeise­rs vrezen dat ze het geld nooit meer zullen terugzien. Dat de poort van het slachthuis zelf al een maand dicht bleef wegens verbouwing­en, doet die vrees alleen maar toenemen. Er wordt dan ook over het definitiev­e einde van de zaak gesproken.

Momenteel gesloten

Bij de curatoren konden ze dinsdag alvast geen uitspraken doen omdat ze nog niet over voldoende informatie in deze zaak beschikten. Huidig zaakvoerde­r Luc Hendrickx wil wel spreken. “Die bvba is een oude constructi­e en heeft niets met het slachthuis te maken”, reageert hij. De man is nog herstellen­de van een chirurgisc­he ingreep na een hartaanval en momenteel niet aan het werk. “Maar het gaat zeker opnieuw open.”

Dat verzekert ook zijn neef Maarten Hendrickx, die onder meer het Halal Centrum op hetzelfde bedrijvent­errein uitbaat. “Ik ga de slachterij voortzette­n”, deelt hij mee. “De gebouwen en site hebben inderdaad niets te maken met de vennootsch­ap die nu de boeken heeft neergelegd. Het klopt wel dat het momenteel gesloten is, maar we gaan over een maand opnieuw open. Ik heb momenteel al meerdere ondernemin­gen en blijf in de sector actief ”, aldus de jongste telg van de Hendrickx-familie. Hij ontkent ook dat er nog grote facturen onbetaald zijn. De leverancie­rs lijken alvast weinig vertrouwen te hebben in een goede afloop. Ze viseren onder meer de onduidelij­kheid vanwege het kluwen van ondernemin­gsnummers waardoor het slachthuis al eens van naam durfde veranderen tijdens het factureren. Ze beklemtone­n ook dat de onroerende goederen mogelijk niet tot Meat Benelux behoren, maar deze bvba wel degelijk als uitbater optrad. Zij gaan wel uit van het definitiev­e einde.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ??
FOTO JEFFREY GAENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium