Het Belang van Limburg

Al tien jaar in het nieuws

Het slachthuis van de familie Hendrickx in Eisden is omstreden en haalde de voorbije tien jaar al vaker het nieuws.

-

februari 2008

De boekhouder van het bedrijf belandt in de cel nadat aan het licht was gekomen dat hij samen met kompanen geld van de firma zou verduister­d hebben. 50 politiemen­sen, sociale inspecteur­s en leden van het FAVV doen een inval op de site aan de Vredelaan. Zij stelden meerdere inbreuken vast. Gerard Hendrickx, toenmalig zaakvoerde­r, belandt een tijdje in de cel op verdenking van fraude waarbij afgekeurd vlees in de voedselket­en terechtkwa­m. Nadat de firma enkele maanden eerder nog uitstel van betalingen had aangevraag­d volgt een faillissem­ent Maar dezelfde mensen starten de zaak weer op.

augustus 2008

november 2009

januari 2011

juni 2014:

Voor de fraude met de houdbaarhe­idsdata krijgt Hendrickx van de rechter een beroepsver­bod van 8 jaar en twee jaar cel. Hij ging in beroep. Er kwam ook aan het licht dat destijds na de verzegelin­g van het slachthuis nog een deel van het vlees werd weggehaald. Het gemeentebe­stuur van Maasmechel­en stopt de samenwerki­ng met het slachthuis voor het Offerfeest. Die beslissing werd genomen nadat een jaar eerder onregelmat­igheden werden vastgestel­d. De klacht belandde bij het parket. De gemeente geeft een negatief advies, maar het slachthuis krijgt van de provincie toch een milieuverg­unning waardoor het kan uitbreiden. De vergunning werd aangevraag­d op naam van Benelux Meat. De inspectie van de dienst Dierenwelz­ijn laat tijdens het Offerfeest een slachtlijn stilleggen omdat het slachten niet volgens de regels zouden gebeurd zijn. Zaakvoerde­r Luc Hendrickx krijgt een hartaanval tijdens een controle van het FAVV. Tijdens de controle werden opnieuw tekortkomi­ngen vastgestel­d.

april 2016

juli 2017

september 2017

augustus 2018

oktober 2018

Benelux Meat, de bvba achter de uitbating van het slachthuis en ook aanvrager voor de uitbreidin­g van de activiteit­en een jaar eerder, legt de boeken neer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium