Het Belang van Limburg

Sven Nys als proefkonij­n in ‘Het Lichaam van Coppens’

Voor deze aflevering van ‘Het Lichaam Van Coppens’ grepen de broers Coppens terug naar de kijkersvra­gen die ze de afgelopen tijd kregen.

- Tom VETS

Ze gingen verschille­nde uitdaginge­n aan, en twee keer kwamen daar halsbreken­de toeren met een fiets bij kijken.

Enkele seizoenen geleden bewezen Staf en Mathias Coppens dat het mogelijk is om een looping te lopen. Die stunt prikkelde de verbeeldin­g van veel kijkers en zo kwam de vraag geregeld terug of Staf en Mathias ook een looping konden fietsen. Ze zochten het één en ander uit, maar het bleek niet zo makkelijk te zijn. Toch slagen de broers in de aflevering van donderdag er op hun eigen manier in om overkop te gaan met de fiets. De héél toevallig aanwezige Sven Nys die passeert tijdens de opnames, wordt meteen ingeschake­ld als proefperso­on.

Velodroom

Kijker Silke vroeg zich dan weer af of Staf en Mathias met de fiets een ‘wall of death’ konden trotseren. Zo’n muur bestaat uit een hele grote houten kuip waarin je met de fiets horizontaa­l tegen de wand rondjes fietst. De broers bouwden zelf hun ‘wall of death’ met een diameter van acht meter, een mini versie van de velodroom in ’t Kuipke in Gent.

In deze aflevering krijgen nog andere kijkersvra­gen een antwoord. Hoeveel gewicht kan je aan twee tandenbors­tels hangen, waarvan je de haartjes in elkaar hebt geduwd? Zijn special effects uit een film ook realistisc­h? En hoe kan je een autoband vervangen zonder krik?

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium