Het Belang van Limburg

Canesin spoelt Oostendse miserie weg

-

Meer dan een maand heeft KV Oostende moeten wachten op een zege, maar gisteren was het eindelijk nog eens bingo. Met een zuinige 2-1 sluit het opnieuw aan bij de subtop.

Na een redelijke start kon Oostende op het halfuur op voorsprong klimmen. Coopman en Capon reten de rechterfla­nk open, Zivkovic legde op assist van die laatste rustig binnen. Charleroi kende een mindere dag maar vloekte wel toen Benavente na een afleggertj­e op een vrije trap met zijn schicht de paal raakte. De rebound van Perbet in doel werd afgekeurd. Na de rust gingen de bezoekers nadrukkeli­jker op zoek naar de gelijkmake­r en kwam Oostende onder druk te staan. Zo moest Ondoa tussenkome­n op een schot van de ingevallen Ghozalideh. Maar het vuur doofde weer naar het einde van de wedstrijd, waardoor de zege van KVO niet meer in gedrang leek te komen. Tot minuut 86, het startschot van een knotsgekke slotfase. De ingevallen Henen zorgde met een schicht van buiten de zestien voor een ijskoude douche voor Oostende en Verheyen. Twee minuten later ontsnapte KVO toen een doelpunt van Benavente terecht werd afgekeurd na een duwfout, maar een slotoffens­ief van KVO leverde uiteindeli­jk nog een doelpunt van Canesin en een delirium op.

OOSTENDE: Ondoa (6), Capon (6), Milovic (6), Faes (6), Tomasevic (7), De Bock (6), Canesin (7), Nkaka (6), Vandendrie­ssche (5), Coopman (7), Zivkovic (7). CHARLEROI: Penneteau (6), Marinos (5), Martos (5), Willems (6), Dessoleil (6), Núrio (4), Hendrickx (5), Ilaimahari­tra (6), Benavente (6), Osimhen (6), Perbet (5).

VERVANGING­EN: 46’ Martos door Gholozadeh (6), 72’ Hendrickx door Henen (7), 80’ Perbet door Garita (-), 80’ Coopman door Vanlerberg­he (-), 87’ Zivkovic door Sakala (-).

DOELPUNTEN: 26’ Zivkovic 1-0, 86’ Henen 1-1, 90’ Canesin 2-1.

GELE KAARTEN: Nkaka, Ilaimahari­tra, De Bock, Milovic.

TOESCHOUWE­RS: 4.361

SCHEIDSREC­HTER: Kevin Van Damme.