Het Belang van Limburg

“Als wij op ons best zijn, is ons voetbal beter dan dat van Genk”

-

Ja, Racing Genk heeft de meeste punten, het beste doelsaldo en het meeste balbezit. Maar neen, Ivan Leko vindt zijn Club Brugge daarom niet per se minder.

“Genk speelt mooi voetbal dat zowel ik als elke voetballie­fhebber graag ziet. Maar als wij op ons best zijn, is ons voetbal beter”, merkte de trainer van blauw-zwart vrijdag op zijn persconfer­entie fijntjes op. “Club heeft het traditione­el moeilijk in Genk (van de laatste zeven competitie­matchen in de Luminus Arena won het geen enkele, nvdr), maar daar heb ik eigenlijk weinig mee te maken, hé. Volgens mij ligt de sleutel van de match sowieso op het middenveld. Wie die slag wint, maakt het meeste kans om te winnen. Voor Genk zal het ook moeilijker worden dan anders. Ze spelen tegen Club Brugge, hé. Niet tegen een ploeg uit eerste provincial­e.”

Letica of Horvath?

Waarna Leko het onderwerp Karlo Letica aansneed. “Zonder zijn twee blunders hadden we misschien vier punten meer en zag het klassement er helemaal anders uit.” De Kroatische doelman is nog niet helemaal fit nadat hij in zijn flatermatc­h tegen STVV een fikse por kreeg, waardoor de kans groot is dat hij net als tegen KV Oostende opnieuw ontbreekt ten voordele van Ethan Horvath. “Ik kies tegen Genk sowieso voor de beste doelman”, aldus Ivan Leko. “Van het moment, ja. Ik geloof niet in een vaste nummer één of twee die dan weken of maanden een kans krijgt. Bij een topclub moet je meteen presteren.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium