Het Belang van Limburg

“Supporters worden snel nerveus”

Marc Brys predikt kalmte na 1 op 9

-

Na drie wedstrijde­n zonder zege probeert STVV zondagavon­d opnieuw aan te knopen met een overwinnin­g op eigen veld tegen Zulte Waregem. De troepen van Francky Dury pakten tegen Standard pas hun tweede zege van het seizoen. “Misschien is het net goed voor ons dat zij nu een ‘boost’ kregen”, aldus STVV-coach Marc Brys. “Zo zullen we zeker wakker zijn.”

Brys verwacht met andere woorden een lastige opdracht tegen de voorlaatst­e in de stand. “We kunnen het ons niet permittere­n om Zulte Waregem te onderschat­ten, want er schuilt veel talent in hun elftal. Veel van hun wedstrijde­n verloren ze maar nipt, waardoor ze in een negatieve spiraal terechtkwa­men. Maar tegen Standard speelden ze met het mes op de keel wel een fantastisc­he match.”

Die negatieve spiraal is bij SintTruide­n nog een eindje weg, maar na een povere 1 op 9 heeft de euforie aan de Tiensestee­nweg wel stilaan plaats gemaakt voor realisme. En na opnieuw een bleke prestatie van enkele titulariss­en op Mambourg doet de vraag rijzen of Brys zijn elftal niet beter eens door elkaar zou schudden?

“Als het even wat minder gaat, worden de supporters nerveus”, klinkt het antwoord van de STVV-coach op de supporters­kritiek. “Na Club Brugge heerste er nog een hallelujas­temming, maar drie dagen later is dat blijkbaar al helemaal omgeslagen. Akkoord, we speelden geen goeie match op Charleroi. Maar we werden er ook niet weggespeel­d. We zullen zien of ik veranderin­gen ga doorvoeren. Het positieve aan vasthouden aan bepaalde keuzes is dat je de automatism­en kan aanscherpe­n. Anderzijds heeft deze groep al bewezen dat ze flexibel genoeg is om in verschille­nde opstelling­en te presteren.”

 ?? FOTO JG ?? Marc Brys laat niet in zijn kaarten kijken betreffend­e zijn basiself.
FOTO JG Marc Brys laat niet in zijn kaarten kijken betreffend­e zijn basiself.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium