Het Belang van Limburg

Mentaal oplapwerk voor wisselvall­ig Standard Top in de toppers, flop tegen de laagvliege­rs

-

Drukke dagen voor Rudy Heylen. De mental coach van Standard zoekt samen met Michel Preud’homme naar de oorzaak van de wisselvall­igheid van de Rouches. Met name tegen de kleine clubs laat Standard het dit seizoen afweten. Zo verloor het donderdag nog verdiend in en tegen Zulte Waregem, een ploeg die voor die match slechts zes punten had verzameld. Wat vinden de spelers daar zelf van?

Guillermo Ochoa

“Defensief werk niet gedaan”

De Mexicaanse doelman was met enkele belangrijk­e reddingen eigenlijk de enige Standard-speler op niveau. Toch moest hij zich drie keer omdraaien. “We misten veel passes en waren vooraan niet gevaarlijk genoeg, maar we hebben vooral defensief niet het werk verzet dat we zouden moeten verzetten. Als je hoog wil spelen, moet je minder ruimte weggeven. Zeker wanneer je balverlies lijdt. Als we nog wedstrijde­n willen winnen, moet dat er echt in.”

Maxime Lestienne

“Geen motivatiep­roblemen”

Maxime Lestienne bracht Standard donderdag op voorsprong met zijn eerste doelpunt in Luikse loondienst. Verder kwam hij amper in het stuk voor.

“Zulte Waregem heeft goede spelers en we voelden vanaf het begin dat het moeilijk zou worden. Het is zeker geen kwestie van motivatie, want eenmaal op het veld wil je goed spelen. De mental coach? Die kan voor sommige spelers van nut zijn. We moeten proberen alle middelen te gebruiken om beter te worden.”

Renaud Emond

“Vermoeidhe­id geen excuus”

Omdat Mehdi Carcela na enkele dagen ziekte op de bank begon, kreeg Renaud Emond in Waregem de aanvoerder­sband.

Verder was zijn match weinig memorabel. “Mogelijk is er een psychologi­sch probleem”, haalde de spits aan. “We proberen er met de mental coach aan te werken, maar dat lukt niet allemaal in een keer. Er is ook sprake van enige vermoeidhe­id omdat we veel matchen moeten afwerken, maar dat mag natuurlijk geen excuus zijn. We moeten ons herpakken, want tegen Antwerp zal het opnieuw stevig worden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium