Het Belang van Limburg

Man gemaakt”

-

de ik vooral compliment­jes over ons publiek. Dat we het sportief ook goed zouden doen hadden ze blijkbaar minder verwacht. Als ik een koffie ging drinken in Luik spraken fans me daarover aan. ‘Seg Vedran, hoe zit dat? Jullie blijven maar winnen?’ (lacht). Ik moest hen uitleggen dat Antwerp niet gewoon wil overleven in eerste klasse, maar dat we echt wel iets moois willen realiseren met de club. We zijn nu amper één jaar later en toch heeft Antwerp al een heel andere status afgedwonge­n. De topclubs zien ons als een bedreiging en tegen de ‘kleinere’ clubs mogen we alleen nog tevreden zijn met een overwinnin­g. Dat wil zeggen dat er hier goed gewerkt is het laatste jaar.”

Met Standard maakte je destijds het bouwproces mee maar vertrok je net voor de club prijzen begon te pakken. Pak je het met Antwerp anders aan?

“In mijn eerste jaar bij Standard werd de club van nul opnieuw opgebouwd. Bouwen kost tijd. Snelle successen boeken is dan niet evident. Natuurlijk hoop ik ooit een prijs te kunnen pakken met Antwerp. Alles zal afhangen van hoelang ik hier ga blijven. Ik vind het moeilijk om te voorspelle­n hoe snel het hier kan gaan. Nu al spreken van de titel winnen zou misschien voorbarig zijn. Maar misschien ook niet … . Vorig jaar hebben we nipt play-off 1 gemist. Voor ons eerste jaar terug in eerste klasse is dat lang niet slecht. Ons doel is om elk seizoen progressie te maken. En wie weet kan het dan wel eens snel gaan.”

Is Sinan Bolat op dit moment de beste doelman in de Jupiler Pro League?

“(zonder enige aarzeling) Ja. Voor mij is hij de beste. Zeker als je het parcours bekijkt dat hij het afgelopen anderhalf jaar heeft afgelegd. Hij komt toch van redelijk ver en is er op korte tijd in geslaagd om terug op te klimmen tot bij de Turkse nationale ploeg. Daar ben ik wel trots op.”

Afsluiten doen we met een cliché: jouw verwachtin­gen voor zondag?

“Ik hoop dat we punten pakken. Minstens eentje. Liefst drie. Ik ben overtuigd dat we de kwaliteite­n hebben om hen in eigen huis te kloppen. De sfeer zal in ieder geval geweldig zijn. Het stadion zal kolken maar what the hell. Als voetballer zijn dit de wedstrijde­n waar je het voor doet.”

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ??
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium