Het Belang van Limburg

El Banouhi speelt thuismatch

Rechtsback neemt het in ‘zijn’ Brussel op tegen ex-club

- Piet DINGENS

Zondag reist Lommel naar het gerenoveer­de Dudenpark, waar traditiecl­ub Union na twee jaar voetbal op de Heizel weer zijn thuiswedst­rijden afwerkt. Soufiane El Banouhi moet er zich als een vis in het water voelen. De geboren en getogen Brusselaar was immers actief bij RWDM, White Star én Union. “Ik speelde ook een jaar voor OHL en vond Leuven al een heel eind van huis”, lacht de verdediger. “Ik had nooit verwacht dat ik me in Lommel zo goed thuis zou voelen.”

De 26-jarige El Banouhi maakte begin dit seizoen nog een deel van de voorbereid­ing mee bij Union. Hoe vreemd wordt het om zondag in de kleedkamer van de bezoekers te zitten? “Dat zal helemaal niet vreemd zijn”, verzekert de rechtsback. “Ik speelde met Union enkel op de Heizel. Mijn meeste vrienden van vroeger zijn weg of zitten er op een zijspoor. Ik mocht blijven, maar maakte een heel goede keuze door naar Lommel te vertrekken.” De Noord-Limburgers hebben wel een bizarre week achter de rug. Dat had alles te maken met het tragische overlijden van Leicestere­n OHL-voorzitter Vichai Srivaddhan­aprabha. Na overleg tussen de clubs uit 1B en de KBVB werd het duel van woensdag tegen OHL in extremis naar dinsdag 4 december verplaatst. “De spelersgro­ep ging sereen met die situatie om”, aldus El Banouhi. “We beseffen goed waarom die wedstrijd uitgesteld werd. Omdat de concurrent­ie wel in actie kwam, was dit een observatie­week. Ik heb alle wedstrijde­n op tv gezien, wil weten hoe mijn rechtstree­kse tegenspele­rs het doen en waarop ik moet letten. Tot ergernis van mijn vrouw, voor haar hoeft het niet altijd voetbal te zijn (lacht).”

Schorsing

Lommel liet zondag in eigen huis tegen Westerlo (0-1) een steek vallen, maar kan zich - rekening houdend met de situatie waarin Mechelen zich bevindt - nog steeds mengen in de strijd om de eerste periodetit­el. Maar dan moet concurrent Union opzij gezet worden. Voor El Banouhi, die in Koekelberg woont, wordt het een thuismatch. “Brussel is mijn stad. In mijn wijk kan ik rekenen op de steun van familie en veel vrienden. Lommel is ver voor hen, maar het Dudenpark niet. We gaan steun krijgen uit onverwacht­e hoek. Ik ben zowat de enige profvoetba­ller in onze buurt. Natuurlijk wordt Union een taaie klant. Zo waren Niakaté, Tau en Selemani er nog niet bij toen wij op de openingssp­eeldag met 1-0 wonnen. Maar we weten hoe we ze moeten aanpakken.” De verdediger staat momenteel op vier gele kaarten. Nog één keer ‘bad boy’ spelen en hij heeft een wedstrijd schorsing aan zijn broek. “Maar ik ben helemaal geen harde jongen”, grinnikt de man die respect afdwingt door zijn manier van spelen en positieve levenswand­el. “Drie van die kaarten kreeg ik voor protest. Ik weet dus wat me te doen staat. Alles geven én wijselijk mijn mond houden tegen de ref (lacht).”

 ??  ?? El Banouhi: “Lommel gaat steun uit onverwacht­e hoek krijgen.”
El Banouhi: “Lommel gaat steun uit onverwacht­e hoek krijgen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium