Het Belang van Limburg

“Podiumrijp als ik gespaard blijf van pech”

Vijf gouwgenote­n doen zondag gooi naar eremetaal (beloften heren) Ryan Cortjens

- Davy SCHEELEN

Het Nederlands­e Rosmalen is dit weekend het decor voor het EK veldrijden. Op amper een klein uur rijden van de Limburgse grens strijden liefst vijf gouwgenote­n om de titel: Quinten Hermans, Timo Kielich, Pieter-Jan Vliegen, Ryan Cortjens en Laura Verdonscho­t. Daarom vijf pertinente EK-vragen aan vijf prominente EK-gangers. (C)Ros(s)malen, here they come.

selectie verwacht?

1. Had je deze jou? is het EK voor

2. Hoe belangrijk voorbereid? het EK

3. Hoe heb je ambitie start je?

4. Met welke er op het podium?

5. Wie staat

HET BELANG VAN LIMBURG

“Ik had mijn selectie wel verwacht omdat ik altijd bij de top vijf zit. Ten minste… als ik gespaard blijf van pech. Het is de afgelopen weken al wat geweest: schoen kapot, versnellin­g in de prak, valpartije­n. Toch voel ik me sterk en ben ik klaar om zondag te knallen.”

“Qua gevoel komt het EK na het WK en het BK. Wereldkamp­ioen worden is fantastisc­h en Belgisch kampioen worden doe je voor eigen volk. De Europese kampioenen­trui is mooi, maar het is niet de mooiste.”

“Ik heb de Koppenberg­cross bewust geschrapt. Zo een zware wedstrijd rijden enkele dagen voor het EK is geen geschikte voorbereid­ing. Ik heb een klassieke trainingsw­eek achter de rug, met woensdag een specifieke training in het zand, door Bart Wellens.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium