Het Belang van Limburg

“Zo lang mogelijk meegaan met de favorieten”

Quinten Hermans “Die Europese trui dragen, daar word je gelukkig van” (junioren heren) Laura Verdonscho­t (elite heren) (elite dames)

-

HET BELANG VAN LIMBURG

“Op basis van mijn resultaten moest ik er altijd bij zijn. Op een uitzonderi­ng na streed ik overal mee in de voorste gelederen. Er waren wel wat vragen rond de niet-selectie van Tom Meeusen en Kevin Pauwels, maar ik denk dat mijn plaats nooit ter discussie stond.”

“Het EK is een zeer belangrijk­e wedstrijd, die op gelijke hoogte staat met het BK. Ik heb bij de beloften twee jaar in die trui mogen rondrijden, daar word je gelukkig van. Dat onthouden de mensen. Hoe mooi de Koppenberg­cross ook is, er gaat niets boven een trui.”

“Ik reed donderdag de Koppenberg­cross, dat was een succes. Ik reed

een constante

“Ik mik op het podium. Ik ben dit seizoen tweedejaar­sjunior, dan mogen de verwachtin­gen hoger liggen dan vorig jaar. Zonder pech zie ik me wel in staat om een podiumplek uit de brand te slepen.”

“Witse Meeussen is in principe nummer één. Daarna zet ik mezelf en de Nederlande­r Pim Ronhaar op gelijke hoogte. Ook Thibau Nys wordt een stevige podiumklan­t.” wedstrijd en eindigde op de vijfde plaats. De conditie groeit stilaan naar zijn top, nadat ik wat last had van sinusitis. Het is nu tijd voor recuperati­e, maar alle favorieten voor zondag zijn op de Koppenberg ook diep gegaan, dus wat dat betreft, staan we gelijk.”

“Ik hoop me in de top vijf te kunnen plaatsen. Het is een technisch en snel parcours dat me een stuk beter moet liggen dan afgelopen donderdag.”

“Mathieu Van der Poel staat op één, als je naar zijn dominantie kijkt de voorbije weken. Zijn dichtste belager wordt Wout van Aert. Op het derde trapje zet ik Michael Vanthouren­hout. Nog voor Toon Aerts inderdaad, omdat Michael met zijn techniek een streepje voor heeft.”

“Ik had wel verwacht om de selectie te halen binnen een afvaardigi­ng van vijf vrouwen. Ik moet wel toegeven dat het dit seizoen nog niet echt heeft meegezeten, vaak omwille van een trage start.”

“Elk kampioensc­hap is belangrijk, of het nu in november of in januari gereden wordt. Het is mijn eerste kampioensc­hap bij de elite, maar dat zorgt niet voor extra spanning. Integendee­l. De voorbije jaren was ik altijd favoriet en moest ik scoren. Dat is nu niet het geval.”

“Ik heb de Koppenberg overgeslag­en, omdat de wedstrijd nog niet binnen mijn mogelijkhe­den past. Ik kan in zo een zware cross nog niet tot het uiterste gaan. Ik zou daar weken hinder van ondervinde­n en dat is het mij niet waard. Zeker niet als drie dagen later het EK gereden wordt. Ik heb daarom tot woensdag pittig getraind en daarna gerust.”

“Ik hoop op een plekje in de top tien, en liefst zo dicht mogelijk. Het podium is in principe onmogelijk. Als ik zo lang mogelijk met de groep der favorieten de finale kan rijden, mag ik tevreden zijn.”

“Vos op één, Cant op twee, Arzuffi op drie. Vos is niet onklopbaar, maar ze is wel de sterkste. Cant heeft nog niet de beste benen gevonden, maar is sinds Ruddervoor­de wel flink aan het opschuiven. En Arzuffi plaats ik nog net voor Worst.”

 ?? FOTO BELGA ?? Quinten Hermans kroonde zich bij de beloften al tweemaal tot Europees kampioen.
FOTO BELGA Quinten Hermans kroonde zich bij de beloften al tweemaal tot Europees kampioen.
 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium