Het Belang van Limburg

Frank Depestele stopt en wordt volleybalc­oach

-

Frank Depestele (41), icoon van het Belgische volleybal, zet een punt achter een carrière van meer dan twintig jaar als volleybalp­rof. Eén en ander is het gevolg van de zware knieblessu­re (afgescheur­de patellapee­s) die hij begin maart opliep in dienst van het Argentijns­e Bolivar. “Ik heb altijd veel zin gehad om te spelen”, zei hij in Boedapest, waar hij als tornooidir­ecteur van het Belgische luik mee het EK van volgend jaar lanceerde.

HANDBAL

Hasselt: iedereen fit -

Tegen de Lions beschikt coach Fiege over een volledig fitte spelersker­n.

NeLo moet het zaterdag in Volendam doen zonder Vernooy, Pastoor en Versleeuwe­n.

Neerpelt: drie afwezigen -

Houthalen: rust voor Poelmans -

Houthalen gunt Poelmans (schouder) rust. In het bekerduel tegen Sint-Truiden zal bij Houthalen veel geroteerd worden.

Overpelt zonder Swennen -

In Visé zijn De Moor, Van Craesbeek en Swennen er niet bij. Swennen mist dus de partij tegen haar ex-club.

Bocholt voltallig -

De vrouwen van Bocholt krijgen Antwerpen over de vloer. Coach Wooldering beschikt voor dit seizoen voor het eerst over zijn volledige kern. BASKETBAL

Mannen Top Divisie 1 Limb. United B-Lommel

Sterke opening van beide ploegen. Maesen zorgde voor de eerste kloof voor Lommel. United stak nadien een tandje bij en trok het laken in het slot naar zicht toe.

Hubo Limburg United B:

Koonings, Bovy, Souveryns, Dedroog, Kuta, Lesuisse, Ceyssens, Moens, Ravert.

Hendrix, Montanari, Maesen, Wesenbeek, Ceyssens, Vanderheyd­en, Michiels, Gijbels, Clemente.

Croonen Lommel: Eerste provincial­e Miners B - Stevoort B

In een sterk eerste kwart kwam Stevoort op voorsprong, die gaf de clug uit Hasselt niet meer prijs.

Wuyts, Hoofmans,

Miners:

85-79

58-78

“Maar de goesting om na een lange revalidati­e weer top te worden is weg, moet ik bekennen.” Depestele verdwijnt echter niet uit het volleybal. Hij volgt een cursus als coach. “Eerst zou ik graag aan de slag gaan in eigen land, ook al zijn de plaatsjes duur. Daarna in het buitenland, waarom niet? (lachend) Heeft Vital Heynen (wereldkamp­ioen met Polen, nvdr.) niet bewezen dat spelverdel­ers ook goeie coaches zijn?” Heselmans, D. Cauberghs, Cox, N. Cauberghs, Boets, Nowicki, Snyers

Gruyters, Claes, Janssens, Ottenburgh­s, Pouders, Thysen, Huenaerts, Moesen, Bortels, Ben Ayad

Stevoort: GOLF

Colsaerts klimt in rangschikk­ing -

Nicolas Colsaerts is vrijdag in Antalya dankzij een ronde in 66 slagen, vijf onder par, van de 27e naar de 11e plaats geklommen op het Turkish Open golftoerno­oi. Thomas Detry had 70 slagen nodig en zakte van 5 naar 12.

TENNIS

De Greef bij laatste vier -

Arthur De Greef (ATP 255) heeft zich voor de halve finales van het challenger­toernooi in het Ecuadoriaa­nse Guayaguil geplaatst.

Eindfase ATP-Parijs -

Dominc Thiem (ATP 8) plaatste zich vrijdag voor de halve finales op de Masters in Parijs. De Oostenrijk­er versloeg Jack Sock (ATP 23). Thiem neemt het tegen de Rus Karen Khachanov (ATP 18) voor een plek in de finale. Novak Djokovic (ATP 1) speelt de andere halve finale. De Serviër neemt het op tegen Roger Federer of Kei Nishikori. Het duo vocht vrijdagavo­nd laat voor het laatste ticket in de halve finale.

KARATE

Twee medailles op EK voor Tulumello -

Emma Tulumello (10) uit Riemst behaalde op het EK Karate in Malta twee medailles. In het kumite veroverde ze goud, in het schijngeve­cht (kata) bleef ze steken op brons. Broertje Sascha viel naast het podium in het kumite.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium