Het Belang van Limburg

“Ik kan ook van ballet genieten”

LEANDER DEDROOG leert veel bij bij Limburg United

- Raf COMANS

In de lagere school wonnen Leander Dedroog (19) en zijn tweelingzu­s Karlijn meermaals de jaarlijkse scholenvel­dloop in Borgloon. Ze deden niets met hun looptalent, maar toch is het al topsport wat de klok slaat ten huize Dedroog. Karlijn danst bij het Ballet van Vlaanderen. Leander is één van de grootste Limburgse talenten bij Hubo Limburg United. In de showwedstr­ijd tegen team JBA USA moest je dinsdag met een enkelbless­ure aan de kant toekijken. Jammer?

Dedroog: “Een beetje, maar veiligheid gaat nu boven alles. Het was een oefenmatch en het was ook fijn om die vanop de bank te beleven en voluit te kunnen genieten. Op zich vond ik het dus niet zo erg.”

En dan komt Kanye West binnen…

“(lacht) Dat was even verschiete­n. Hij kwam plots uit het niets binnen. Super dat men dat klaar heeft gekregen.”

Ben je een fan van hem?

“Ik ben een hiphop-liefhebber en dus ben ik ook fan van Kanye, heel zeker.”

Limburg United dan. Je werd dit seizoen opgenomen in de vaste kern van twaalf spelers, maar dan keerde Mukubu terug. Jullie zijn met dertien voor twaalf plaatsen op het wedstrijdb­lad. Dan is het elke week afwachten of je geselectee­rd wordt. Dat moet balen zijn?

“Zijn terugkeer was onverwacht, maar ik ben blij voor het team. Mukubu is een versterkin­g voor de ploeg. En ik blijf bij de kern, wat toch een stap voorwaarts is. Ik train nu meer en ik ben er elke wedstrijd bij. Ik leer heel veel bij, ook al speel ik misschien niet veel. Ik kan ook alleen maar positief zijn over de nieuwe coach.”

Vergelijk de ploeg eens met die van vorig jaar?

“Qua talent moeten we zeker niet onderdoen. De mentalitei­t is ook heel goed. Het team hangt goed aan mekaar. We moeten alleen nog beter op elkaar ingespeeld raken, maar je voelt op training dat we beter en beter worden.”

Je tweelingzu­s Karlijn is een gelauwerde ballerina. Ook een topsportst­er dus.

“Dat klopt, vorig jaar zat ze bij een gezelschap in Spanje. Nu danst ze bij het Ballet van Vlaan- deren in Antwerpen waar ze ook woont.”

Kan je zelf ballet smaken?

“Ik kan er wel van genieten, ja. Als kind zei het me in het begin niet veel als jongen, maar nu ga ik telkens kijken als ik kan. En ik kan het wel appreciëre­n, zeker als mijn zus meedanst.”

Met je 1m99 zie ik je niet meteen aan ballet doen, maar het is opvallend dat jullie als tweeling verschille­nde hobby’s hebben gekozen.

“Een nicht van ons was ook danseres. Mijn zus is in haar voetsporen getreden. Ik had dan weer een klasgenoot die basketbal speelde en ik wilde dat ook eens proberen. Ik had de smaak meteen te pakken. Die klasgenoot speelt ondertusse­n al lang niet meer (lacht).”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Leander Dedroog: “Je voelt op training dat we beter en beter worden.”
FOTO DICK DEMEY Leander Dedroog: “Je voelt op training dat we beter en beter worden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium