Het Belang van Limburg

“Belgische play-offs het doel”

Duikt HC Tongeren opnieuw de top vijf in?

- Ivo KWANTEN

HC Tongeren leed in de BeNeleague twee nederlagen op rij. De Tongenaren hopen zaterdag met een thuiszege tegen hekkenslui­ter Quintus weer de top vijf binnen te duiken. "Dat moet lukken", vertelt ons doelman Nick Knegt, die voor de start van de competitie overkwam van Quintus uit Kwintsheul.

“Ik heb daar twee mooie seizoenen beleefd”, gaat de 25-jarige doelman verder. "Prachtige vereniging. Het eerste team is veel te sterk voor eredivisie, maar dan weer net niet sterk genoeg voor de BeNeleague. Een beetje te vergelijke­n met de situatie in België waar de eersteklas­sers er ook maar niet in slagen het pad naar de BeNeleague te effenen. Quintus heeft een twaalftal ploegen in competitie. Handballer­s en handbalste­rs genoeg, maar wie echt aan topsport wil doen moet op zoek naar een plaats bij de topclubs in Noord-Brabant of Limburg."

Begrip in BeNeleague

De Knegt heeft lang nagedacht over zijn overstap naar Tongeren. "Ik heb rustig de tijd genomen om te beslissen. Uiteindeli­jk viel het dubbeltje in het voordeel van Tongeren. De Limburgse club is intussen een begrip geworden in de BeNeleague. Tongeren domineerde met zes titels en evenveel eindzeges in de Beker van België mee het handbal de afgelopen vijftien seizoenen in België. Het seizoen 2017-2018 was dan wel geen hoogvliege­r, maar niemand die eraan twijfelt dat deze club zijn plaats bij de elite weer zal opeisen. Met acht nieuwe jongens waait er een frisse wind. Maar je moet dit team vooral tijd gunnen. Het klikt uitstekend tussen de negen Belgen, de vier Nederlande­rs, de twee Kroaten, die ene Griek en die Sloveen, maar verwacht niet dat we ons met de vingers in de neus kwalificer­en voor de final four van de BeNeleague. Met een leuk parcours in de Beker van België en een plaats in de Belgische play-offs zijn we dit seizoen best tevreden. Volgend jaar mag de lat wat hoger gelegd worden."

 ?? FOTO TP ?? Tongeren-doelman Nick Knegt speelde vorig seizoen nog bij tegenstand­er Quintus.
FOTO TP Tongeren-doelman Nick Knegt speelde vorig seizoen nog bij tegenstand­er Quintus.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium