Het Belang van Limburg

“Publieksli­eveling worden”

Sam VAN AERSCHOT wil moeizame start doorspoele­n tegen zijn ex-club

- Kristof JACOBS

Sam Van Aerschot stapt straks mee op de bus richting het legendaris­che Lisp. De 22-jarige ex-speler van Lierse én Oosterzone­n kende een moeizame start bij de Looienaars en moest even herbronnen bij de beloften, maar is ondertusse­n weer helemaal klaar om THES te laten kennismake­n met de échte Van Aerschot.

Van Aerschot, die in zijn jeugdjaren ook nog bij OHL en KV Mechelen speelde, kwam in het tussenseiz­oen over van Oosterzone­n en toonde in een sterke voorbereid­ing dat hij met zijn vinnigheid, snelheid en techniek zeker een meerwaarde kan zijn voor THES. “Ik voelde aan dat als ik fit was en met vertrouwen speelde, ik het verschil kon maken en dat ik de groep iets kon bijbrengen”, zegt Van Aerschot, die bij de pakjesdien­st van BPost werkt. “Maar door omstandigh­eden heb ik me voor de competitie­start een paar keer verslapen, waardoor ik gesanction­eerd werd. Ik weet dat er gezegd werd dat het door mijn nonchalanc­e kwam, maar dat klopt niet. Dat verhaal werd enorm opgeblazen. Ik voelde me in die periode gewoon enorm

Sam VAN AERSCHOT moe, maar dat ik door mijn wekker sliep was niet normaal. Ik dacht dat het door de vroege uren van mijn job kwam, maar na een bloedafnam­e bleek dat mijn waarden niet optimaal waren. Ik voelde dat ook op het veld, want hoewel ik altijd een goede basiscondi­tie heb was ik sneller buiten adem dan de rest. Ondertusse­n voel ik me weer veel beter.”

Van Aerschot, die vorig seizoen nog even in beeld was bij Beerschot-Wilrijk, begrijpt wel dat de trainer zijn uitschuive­rs niet kon laten passeren. “Zeker. Ook al omdat ik een nieuwe kans had gekregen en me de dag nadien opnieuw versliep. Ik werd in paniek wakker en vreesde dat het gedaan was voor mij. Gelukkig heeft de club me niet laten vallen en is ze me blijven steunen. Vooral de voorzitter heeft me er door gesleurd, zonder hem zat ik hier misschien niet meer. Ondertusse­n zijn de plooien gladgestre­ken met trainer en spelersgro­ep. Er werd gefluister­d dat ik niet goed in de groep zou liggen en dat ik me te goed zou voelen, maar dat is een fabeltje. Ik ben een van de sfeermaker­s, ook al zit ik op de bank. Weet je, ik heb mijn lesje geleerd, ik besef dat het mijn laatste kans is. Ik ben er echt op gebrand om iedereen te tonen wie de echte Van Aerschot is. Als ik zie voor hoeveel volk we thuis telkens spelen, dat is mij op het lijf geschreven. Ik hoop echt dat ik hier alsnog kan uitgroeien tot een publieksli­eveling. Ik heb nu een goaltje nodig. Hopelijk ben ik dan echt vertrokken.”

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Sam Van Aerschot wil de fans tonen wie hij echt is.
Foto DICK DEMEY Sam Van Aerschot wil de fans tonen wie hij echt is.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium